Közélet

5000 köbméter havat szállítottak el hétfő éjjel

5000 köbméter havat szállítottak el hétfő éjjel

2012. február 7., kedd
5000 köbméter havat szállítottak el hétfő éjjel

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közleménye szerint az éjjel 5000 köbméter havat szállítottak el a cég munkatársai és a munkálatokba bevont külső vállalkozók.

"Társaságunk több mint 200 fővel, több mint 72 órája végzi munkáját a rendelkezésre álló, átlagában kezdetleges technológia és kézi munkaerő csúcsra járatásával" - tájékoztatta portálunkat

Makrai László

ügyvezető igazgató. A cég február 6-án, hétfőn éjjel, külső vállalkozók bevonásával, megkezdte a kezelésében lévő utakról a hó és a jég elszállítását 22 óra és reggel 6 óra között, a Belvárosból kifelé haladva, elsősorban a nagy forgalmat és tömegközlekedést érintő szakaszokat érintve. "A becslések szerint 5000 m

3

havat és jeget takarítottunk el 6 géplánccal (6 nagyteljesítményű rakodógép; 17 nagyteljesítményű szállító járművel). A szegedi utakra lehullott hótömeget jellemzi, hogy a 6 nagyteljesítményű géplánccal egész éjjel végzett munka nem feltűnő! Azonban mennyisége igen látványos. A kitermelt hótömeget és feltört jégtömeget meg lehet tekinteni a Rakparti alsó lépcsősornál, a MAHART lejárójától a Rondelláig" - tette hozzá Makrai László. 1. nap - Február 6-án elvégzett munkák: 1., Tisza Lajos krt.-on a Klinikáktól a Dugonics téri körforgalomig 2., Petőfi sgt. (nagykörúti csomópont - Dugonics téri körforgalom) 3., József Attila sgt mindkét oldal (nagykörúti csomópont –Tisza Lajos körút) 4., Török u - Mikszáth Kálmán u. - Bartók tér - Attila utca - Mars tér 5., Kossuth Lajos sgt. (Stefánia körforgalom – Anna kút), 6, Belváros (Feketesas u. - Deák F. u.) "A városvezetéstől kértük a vis-major keret megnyitását, mert a hómunkákra jóváhagyott 2012. évi 20 millió Ft-os keretünk, elfogyott. A további forrásokat saját, belső megtakarításainkból biztosítjuk. A munkálatokat ma éjjel a megkezdett helyszínektől kifelé haladva folytatjuk, most már 7 géplánccal" - zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.