Bulvár

17 határsértő a hóval borított erdőben

17 határsértő a hóval borított erdőben

2012. február 16., csütörtök
17 határsértő a hóval borított erdőben

Összehangolt együttműködés keretében a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség rendőreivel, valamint a Légi Rendészettel közösen tegnap nem sokkal éjfél előtt 17 illegális migránst fogtak el Tiszasziget külterületén - tájékoztatott Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Az egyenruhások román hőkamera jelzésére észlelték a határsértőket a Rábeli erdőben, így rendőrkutyával és helikopterrel indultak a személyek felkutatására. A helyenkét több méteres hóban 4 km erőltetett menet után bukkantak a 17 személyre, akik közül ketten gyerekek. Igazoltatásuk után hamar fény derült arra, hogy az afgán állampolgárok sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.