Gazdaság

140 millió forint jutalom három kormányhivatalban

140 millió forint jutalom három kormányhivatalban

2012. február 1., szerda
140 millió forint jutalom három kormányhivatalban

Összesen csaknem 142 millió forintot osztottak szét jutalomként tavaly három kormányhivatalnál több mint 1500 munkatársnak - derül ki Navracsics Tibor közigazgatási miniszternek egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

A parlamenti honlapon elérhető írásában a tárcavezető kifejti, húsz közül három kormányhivatal fizetett ki jutalmakat: a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalnál négyen összesen 398 ezer, Budapest Főváros Kormányhivatalánál pedig huszonhárom munkatárs összesen mintegy 5 millió forint összegben részesült ilyen juttatásban "egész évben végzett színvonalas munkája, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként". Vezető beosztású kormánytisztviselő nem volt köztük. A Pest Megyei Kormányhivatal 1517 kormánytisztviselője kapott jutalmat a hivatali bérmaradvány keretének terhére, a munkatársak egységesen bruttó 90 ezer forint jutalomban részesültek, a jutalmak összege összesen 136 530 000 forint volt - tájékoztatott

Navracsics Tibor

, aki jelzi azt is: a jutalmakról még az ilyen jellegű kifizetések felfüggesztésével kapcsolatos tavaly december végi kormányhatározat megjelenése előtt döntöttek az érintett kormánymegbízottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.