Bulvár

Változékony és szeles időt hoz a hidegfront

Változékony és szeles időt hoz a hidegfront

2012. január 5., csütörtök
Változékony és szeles időt hoz a hidegfront

Szeles és változékony időjárást hoz csütörtökön az országon átvonuló hidegfront. A szél néhol viharossá fokozódhat, csapadékra is számítani lehet, de jelentős havazásra továbbra sincs kilátás - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

Mint

Reisz András

kifejtette, a következő napokban az évszaknak megfelelő hőmérsékletre és igazi téli szélre lehet számítani. Éjszakánként a leghidegebb helyeken mínusz 5 Celsius-fok várható, napközben plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. A széllökések általában óránként 55-60 kilométeres erősségűek lehetnek, de néhol akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget is meghaladó, viharos széllökésekre is számítani lehet. A szél a hétvégén némileg mérséklődik, de az időjárás továbbra is változékony lesz. Szombaton lehet több napsütésre számítani, míg vasárnap inkább csapadékos idő várható, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. A jelenlegi előrejelzések szerint viszont nagyobb havazásra egyelőre nincs kilátás - tette hozzá a meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.