Kultúra

Újragondolt opera – Verdi 3D-ben? + VIDEÓ

Újragondolt opera – Verdi 3D-ben? + VIDEÓ

2012. január 26., csütörtök
Újragondolt opera – Verdi 3D-ben? + VIDEÓ

A Klasszikon együttes könnyűzenei fordulatok bevonásával és jazzes hangszereléssel értelmez újra közkedvelt operai dallamokat. Az ária feldolgozások így az eredeti értékek megtartásával válnak könnyedségében igényes szórakoztató zenévé. CrossoVER DImenziók címmel február 22-én az Urániában lép fel az együttes.

A Klasszikon koncertjei kiváló alkalmat nyújtanak rá, hogy a műfajtól ez idáig idegenkedő hallgatóság élvezetes módon nyerjen bepillantást az operák világába, a klasszikusok értőinek pedig különleges zenei csemegeként szolgál az opera crossover. Február 22-én a Klasszikon műsora szó szerint új dimenziókat nyer, hiszen háromdimenziós hatású kivetítéssel kombinált koncertet láthat az Uránia Nemzeti Filmszínház közönsége CrossoVER DImenziók címmel. Túl azon, hogy a háromdimenziós képi anyag élőzenei show- elemként kuriózum, egyfelől elmélyíti az egyes számok hangulatát, másfelől felidézi az áriák eredeti környezetét, segítve ezzel az értelmezést. A Klasszikon immáron ötödik éve koncertezik Opera Crossover című műsorával, amelyben nemesen ötvözött hangzásra lel a klasszikus és könnyűzene. A magasan képzett, nagy szakmai múlttal és számos elismeréssel rendelkező komoly és jazz zenészek által alkotott formáció a klasszikus operai dallamokat a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajok stílusjegyeivel ötvözi, úgymint jazz, swing, musical, rock’n’roll, szalonzene vagy akár blues. Az együttes koncertjein, illetve 2011-ben megjelent CD-jükön is, az áthangszerelt és jazz improvizációkkal díszített instrumentális és oratórikus művek mellett, főként a zenerajongók által jól ismert és közkedvelt operaslágerek feldolgozásai hallhatók.

Az együttes tagjai:

Sebők Monika

(ének) - a Magyar Állami Operaház operastúdiójának tagja, 1995 óta a Honvéd Együttes szólistája, 2003-ban tagja a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának, majd ezt követően a Budapesti Operabarátok Alapítvány ösztöndíjasa. Jelenleg a Klasszikon együttes énekese, egyben művészeti vezetője.

Nagy László Adrián

(zongora) - A Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny különdíjasa, a Honvéd Férfikar korrepetitora, a SaxOrgan orgonaművésze. Egy személyben a Klasszikon együttes zongoristája, zeneszerzője és hangszerelője is.

Zsemlye Sándor

(szaxofon) - a Bartók Konzervatórium jazz-tanszakán végzett. Az 1992-es „Ki mit tud?” pop-rock-jazz kategóriájának győztese. A Klasszikon együttes mellett a Free Style Chamber Orchestra és az Uniszex szaxofonosa is.

Martos Attila

(bőgő/basszusgitár) - a Zeneakadémia klasszikus nagybőgő szakán végzett, jelenleg a Klasszikon együttes és a Budapesti Fesztiválzenekar művésze.

Tiba Sándor

(dob) - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán diplomázott, mint jazz-dob előadóművész. Rendszeresen lép fel

Koncz Zsuzsa

együttesében. 2004-ben, a Jazzpression tagjaként, a Magyar Rádió eMeRTon Díjjal tüntette ki. Jelenleg a Klasszikon együttes dobosa és ütőhangszerese.

http://www.youtube.com/watch?v=g1hZvKcmvYI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.