Közélet

Tízezer példányt rendeltek eddig az új alaptörvény díszkiadásából

Tízezer példányt rendeltek eddig az új alaptörvény díszkiadásából

2012. január 3., kedd
Tízezer példányt rendeltek eddig az új alaptörvény díszkiadásából

Eddig összesen tízezer példányra kapott megrendelést a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó az új alaptörvény díszkiadásából - nyilatkozta Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kedden az MTI érdeklődésére.

Elmondta: az igényekhez alkalmazkodva utánnyomásra vannak berendezkedve, egyelőre azonban csak 1700 (1000 számozott és dedikált, valamint 700 sorszám nélküli) példány készült el, amelyekből csaknem 300-at a közjogi méltóságok rendelkezésére bocsátottak. Az ezerből az 1-es számú példány

Schmitt Pál

államfő tulajdona, és saját rendelkezésre megkapta a 2-99 sorszámúakat is. A 100. számozott példány

Orbán Viktor

miniszterelnöké, és a 101-199 példányok felett is ő diszponál. A 200. példány

Kövér László

házelnöké, és ő rendelkezhet a 201-től 299-ig számozott példányokkal is. A 300., 301. és a 302. kötetet a Magyar Nemzeti Galériában állították ki, a látogatók nyolc hónapon keresztül találhatják meg ott. A három közjogi méltóság saját példányait a szerkesztők dedikálták. Több protokollpéldány nincs az új alaptörvényből, a többi számozott példányt bárki megvásárolhatja a Magyar Nemzeti Galéria boltjában 15 ezer forintért – tájékoztatott Kerényi Imre. Az országban bárki megrendelheti a helyi önkormányzatnál vagy bármelyik kormányablaknál az alaptörvény díszkiadásának sorszám nélküli, dedikálatlan példányát, amelynek az ára 10 ezer forint, de az interneten át nem lehet hozzájutni. A tervezett 10 ezer példányból 2 ezret még februárban kihelyeznek az önkormányzatoknál található "alaptörvény asztalaihoz". A kötet árával kapcsolatban

Kerényi Imre

megjegyezte: ez bevezető ár, később emelkedni fog. Az új alaptörvény díszkiadása egyébként mintegy 3,3 kilogrammot nyom, A3-as formátumú és több mint 200 oldalas. "Ez egy könyvészeti különlegesség, szándékosan úgy gyártották, hogy ne férjen el a könyvespolcon, tehát különleges bánásmódot igényel" - hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.