Közélet

Szimpátiatüntetést tartottak a kormány mellett Pécsen

Szimpátiatüntetést tartottak a kormány mellett Pécsen

2012. január 20., péntek
Szimpátiatüntetést tartottak a kormány mellett Pécsen

A Magyarországot ért közelmúltbeli támadások ellen és az Orbán-kormány mellett demonstrált mintegy félezer ember a pécsi Széchenyi téren csütörtökön - írja a Pécsi Újság.

Az internetes hírportál tudósítása szerint a szombati budapesti szimpátiatüntetést felvezető rendezvényre sokan nemzeti színű zászlókkal, gyertyákkal érkeztek, a résztvevők között volt több helyi politikus, illetve fideszes országgyűlési képviselő is. Néhány demonstráló által magasba tartott transzparensen a "Barroso, te az MSZP előretolt bástyája vagy", és egyebek mellett a "Viktor, veled vagyok" feliratokat lehetett olvasni.

Andrásfalvy Bertalan,

az esemény főszónoka, volt művelődési és közoktatási miniszter arról beszélt, hogy Magyarország ellen példátlan lejárató kampány folyik a nemzetközi sajtóban. Azt mondta, hogy amikor tavaly nyáron eljutott hozzá az egyik vezető svéd lapnak a magyar nemzetet és történelmet igaztalanul vádoló cikke, erre írt udvarias válaszát egyik lap sem volt hajlandó leközölni arra hivatkozva, hogy nem őt támadták meg. Hiába érvelt, hogy a nemzetét rágalmazták alaptalanul, nem törődtek vele.

Kővári János

, a Fidesz országgyűlési, egyben az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy történelmi jelentőségű napokat élünk meg hazánk és Európa jövője szempontjából is.

Wittner István,

a fideszes országgyűlési képviselő

Wittner Mária

testvére azt mondta, a tüntetés célja tudatni a világgal: "nem hagyjuk szó nélkül egy sunyi, letűnt szociálliberális párt köpködését". Úgy vélte: a mai helyzetért a szocialista párt képviselői a felelősek -

olvasható partnerünk, a Pécsi Újság videókkal is illusztrált cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.