Sport

Röplabda: nagy csatában nyert az EHÖK SE-Realio

Röplabda: nagy csatában nyert az EHÖK SE-Realio

2012. január 19., csütörtök
Röplabda: nagy csatában nyert az EHÖK SE-Realio

3-2-es vereséget szenvedett a VIKSZ-Agria RC-Eger női csapata hazai környezetben a Szegeddel szemben. Az NB II alapszakaszában, a Keleti csoport 11. fordulójában rendezett meccset kiegyenlített küzdelem jellemezte.

Az első szett mindkét csapat részéről döcögősen indult. A Szeged csapata összeszedetlen volt, gyengék voltak a nyitásfogadások, ezáltal a feladások nem voltak elég precízek, nem sikerült hatékony támadásokat végrehajtania a lányoknak. Az Eger csapata kezdetben, illetve a játszma végjátékában pontosabb és összeszedett játékot mutatva 25-20-ra nyerte a szettet. A második játékrészt a Szeged csapata feladóváltással kezdte. Az egri lányoknál a szétszórtság volt észrevehető, pedig a szurkolótábor lelkesen biztatta őket. Míg az egyik oldalon a csapat szétesni látszott, az EHÖK SE összeszedte magát, pontosak voltak a nyitásfogadások, feladások, melyeket

Csintalan

és

Deák

rendszerint pontra váltott. Az EHÖK SE magabiztosan nyerte a játszmát 25-16-ra. A harmadik szett ismét kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, az Eger is koncentráltabb játékot produkált. Szoros játszmát láthattak a nézők, melyben a vendégcsapat cserékhez folyamodva tudott csak feljebb kerekedni, végül Deák jól helyezett nyitásaival 25-18-ra húzták be a játszmát. A negyedik szettben a szegedi egység némileg megbomlott, amit az Agria igyekezett is kihasználni. A szegedi figyelmetlenségekből, apró hibákból fakadóan, ugyan szoros játszmában, de a VIKSZ-Agria nyert 25-22-re. Elérkezett a mindent eldöntő ötödik szett, mindkét csapat tagjai idegesen kezdek, azonban a szegedi pontatlanságokat kihasználva sikerült ellépnie az egrieknek.

Csíkos Gábor

1-5-nél időkéréshez folyamodott, 9-4-nél még mindig ötpontos előnyt mutatott az eredményjelző az Eger javára, azonban a "szögedi" lányok új erőre kapva először kiegyenlítettek, majd Csintalan nyitásaival előnyre tettek szert. A végjátékban a rutin és a koncentráltság segítette a szegedi csapatot a játszma, s egyben a mérkőzés megnyeréséhez (15-12).

Női röplabda NB II Keleti csoport, 11. forduló:

VIKSZ Agria Eger RC – EHÖK SE-Realio 2-3 (-20, 16, 18, -22, 12)

Eger, 50 néző. Vezette: Jäger Antal, Oláh Balázs

VIKSZ Agria Eger RC:

Szalmási, Mérkőy, Juhászné, Kovács A., Turi.

Csere:

Mocsári (libero), Jékli.

Edző:

Juhászné T. Mária.

EHÖK SE-Realio:

Páder, Csintalan, Krcelic, Morvai, Deák, Fürdök.

Csere:

Gyimesi (libero), Pelle, Fodor, Szórád.

Edző:

Csíkos Gábor. Csíkos Gábor:

"Örülök a győzelemnek, de a lányok ennél többet tudnak. Sokkal pontosabbnak kellett volna lenni, de nagy dolognak tartom, hogy az ötödik szettben a lányoknak volt annyi lélekjelenlétük, hogy nagyon nagy hátrányból megnyerték a meccset!"

Az eredmény alakulása:

1. játszma: 8-4, 16-11, 23-18 2. játszma: 5-8, 10-16, 15-23 3. játszma: 8-5, 16-15, 18-23 4. játszma: 8-7, 16-14, 23-21 5. játszma: 5-1, 9-4, 10-9

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.