Közélet

Rokkantsági nyugdíj: a kormányablakokban is beadhatók nyilatkozatok

Rokkantsági nyugdíj: a kormányablakokban is beadhatók nyilatkozatok

2012. január 26., csütörtök
Rokkantsági nyugdíj: a kormányablakokban is beadhatók nyilatkozatok

Január 1-jével változott az egészségkárosodáson alapuló nyugellátás rendszere. Az új jogi szabályozásról és az azzal kapcsolatos teendőkről január első felében több ezer ügyfél kapott tájékoztató levelet a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától.

A levél mellékleteként postázott nyilatkozatot minden olyan ügyfélnek kitöltve vissza kell küldenie, aki 2011. december hó 31-ig III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesült, és az öregségi korhatárt 5 éven túl éri el (azaz 1954. december 31-ét követően született). A nyilatkozatot március 31-ig kell visszaküldeni, hogy az ellátás folyósítása zavartalan legyen. A juttatást ezt követően már rehabilitációs ellátásként kapják meg az érintettek, és összege változatlan. Az ellátásra jogosultaknak mind a megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság állandó és kihelyezett ügyfélszolgálatain (Szegeden, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Makón és Mórahalmon), mind pedig a szegedi és a hódmezővásárhelyi kormányablakokban segítséget tudnak nyújtani a nyomtatvány kitöltésében. A kormányhivatal arra kéri az érintetteket, hogy aki csak teheti, a sorban állás elkerülése érdekében, illetve a hosszabb nyitva tartás és a könnyű megközelítés (villamosmegálló és buszpályaudvar közelsége) miatt használják ki a kormányablakok kínálta lehetőséget, és Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében (Megyeháza, Rákóczi tér 1.), illetve a Hódmezővásárhelyen a Polgármesteri Hivatalban (Kossuth tér 1.) adják le a kitöltött nyilatkozatot. Ha esetleg valaki nem kapta meg az egészségkárosodás mértékének megállapításához szükséges nyomtatványt, akkor jelezze ezt az említett ügyfélszolgálatokon, ott a munkatársak ezt pótolni tudják. A nyilatkozatok postai úton is eljuttathatók a CSMKH Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság címére: 6726 Szeged, Fő fasor 16-20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.