Közélet

Rendkívüli ülésen hallgatná meg a költségvetési bizottság Matolcsyt

Rendkívüli ülésen hallgatná meg a költségvetési bizottság Matolcsyt

2012. január 12., csütörtök
Rendkívüli ülésen hallgatná meg a költségvetési bizottság Matolcsyt

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága január 20-i rendkívüli ülésén hallgatná meg Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert - derül ki a bizottság meghívójából.

Az Országgyűlés honlapján közzétett napirendi javaslat első pontja Matolcsy György meghallgatása Magyarország államháztartásának és a 2012. évi költségvetés helyzetének értékelése tárgyában.

Nyikos László

, a bizottság jobbikos elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a 27 tagú testület kilenc nem kormánypárti tagja közül nyolcan kérték a rendkívüli ülés összehívását és a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását. Nyikos László már múlt pénteki közleményében indokoltnak és időszerűnek nevezte az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását a többi között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése. Akkor azt írta: Magyarország nehéz pénzügyi helyzetben van, a forint-euró árfolyam a valaha mért legmagasabb szint fölé került, ami miatt ismét nő az államadósság, drágul az import, növekszik az infláció, és tovább növekednek a devizahitelt felvett állampolgárok, vállalkozások, helyi önkormányzatok terhei. "Ilyen helyzetben időszerűnek és indokoltnak tartom a költségvetési bizottság összehívását, és azon az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását" - rögzítette Nyikos László, megjegyezve, hogy ehhez a bizottsági tagok egyötödének, azaz hat képviselőnek az írásbeli kérése szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.