Gazdaság

Papírvényeket rendel az OEP

Papírvényeket rendel az OEP

2012. január 26., csütörtök
Papírvényeket rendel az OEP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) újabb egy évre - a márciustól jövő február végéig tartó időszakra - összesen 216 millió orvosi vény gyártására és szállítására írt ki közbeszerzési eljárást - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A 215,5 millió általános és 500 ezer szemészeti vényt a nyertesnek magának vagy alvállalkozó igénybevételével kell kiszállítania majd az orvosokhoz, a kiírás szerint a legalacsonyabb összegű ajánlat nyer. Az OEP adatai szerint Magyarországon évente 150 millió receptet váltanak ki a betegek. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár tavaly novemberben beszélt arról, hogy 2012-ben bevezetik az elektronikus vényeket, ám részleteket nem közölt - emlékeztet a Napi. A lappal az egészségügyért felelős államtitkárságnál azt közölték, hogy az elektronikus rendszer uniós fejlesztési források felhasználásával jöhet létre, előkészítése, tervezése folyamatban van. A bevezetés folyamatosan történhet, az első éles csatlakozásokra és felhasználásra már ez évben sor kerülhet. Az államtitkárság közlése szerint a szükséges szoftverfejlesztés költségei nagyjából azonosak, mint az egy év alatt felhasznált papír alapú receptek nyomtatási költsége, a fenntartásé pedig a rendszer bekerülési költségeinek 35-40 százalékára tehető. A papírrecepteket jelenleg (tavaly januártól tizennégy hónapig) a Szenzor Számítóközpont Kft. állítja elő, a cég - közbeszerzésen - 249 millió általános és egymillió szemészeti vény nyomdai gyártását vállalta 278,1 millió forintért, a mennyiség opcionálisan 10 százalékkal bővülhet a szerződés ideje alatt - írta a Napi Gazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.