Vélemény

Mozdulni kéne már…

Mozdulni kéne már…

2012. január 18., szerda
Mozdulni kéne már…

Azon, hogy a mozgás hogyan hívható életre a mindennapjainkban a közelmúltban meditáltam, mikor egy családi kirándulás alkalmával elmentem a hegyekbe futni, vagyis a turistaúton mímelt szelíd kocogást ötvöztem hegymászással egy hirtelen jobbkanyarral. Na, jó dombmászással.

Ragyogó téli napsütés volt, reggel nyolc óra és mikor a csúcs előtti métereknél levelek csúsztak lábaim alatt, s egy őzcsapat szaladt el előttem, megálltam és visszanéztem a völgybe. A látvány, a gőzölgő test, a forró izmok és a ropogósan friss levegő együtt kavargott gondolataimmal. Hogyan tudom mindebből a mozgást megőrizni majd odahaza, a mindennapokban, azokon a rohanós reggeleken, mikor egy füstös-zajos Tisza-parti város kezdi meg mocorgós munkanapját? Arra jutottam, hogy mindennek helye van bárhol, bármikor, csak az időt a maga formálhatóságában kell felfognom, s megművelnem. Ha például fél órával hamarabb kelek, mehet gyalog is. Át a hídon, a folyó ködös hullámai felett. Ebédszünetben egy negyedórás sétára válthatom a desszertemet. A parkban, a Stefánián, a ligetben kinek, hol jut egy talpalatnyi zöld. Rájöttem, hogy ez az égvilágon semmi máson nem múlik, csak azon a bizonyos szabad döntésen, és a gyengeség-enyvvel felragadt kifogások lerázásán. Csak mozdulni kéne már…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.