Gazdaság

Martonyi: Magyarország meg akar állapodni az EU-val és az IMF-fel

Martonyi: Magyarország meg akar állapodni az EU-val és az IMF-fel

2012. január 15., vasárnap
Martonyi: Magyarország meg akar állapodni az EU-val és az IMF-fel

Martonyi János megerősítette, hogy a magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai Unióval és az IMF-fel, bár kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít; a külügyminiszter erről az m1 A Lényeg című műsorában beszélt vasárnap este.

A hirado.hu összegzése szerint

Martonyi János

alaptalan és komolytalan találgatásoknak nevezte, hogy Brüsszel és az unió belpolitikai változásokat, vagy akár személycseréket erőltetne Magyarországra a készenléti hitel fejében. A külügyminiszter kifejtette, hogy a kormány kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít. Az unióval vitatott törvények közül véleménye szerint csak a jegybankról szóló jogszabály jöhet számításba a hitelmegállapodás feltételeként, de hogy még mi, arról jelenleg szinte semmit nem lehet tudni. "Nem akarunk kikapni, megállapodást akarunk kötni az Európai Unióval és az IMF-fel. Minden tárgyalható, de nem minden elfogadható" - jelentette ki a külügyminiszter. A Jobbik szombati unióellenes tüntetésén elhangzottakra a külügyminiszter úgy reagált, hogy az EU-tól való elszakadás államcsődhöz vezetne, és tovább erősödne Magyarország kiszolgáltatottsága. Mint mondta: részletesen ebbe bele sem menne, mert nincs értelme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.