Gazdaság

Márciustól ellenőrzik a látványsportágak támogatását

Márciustól ellenőrzik a látványsportágak támogatását

2012. január 28., szombat
Márciustól ellenőrzik a látványsportágak támogatását

A Népszava értesülései szerint március 1-jén kezdi munkáját az a hatósági jogkörrel rendelkező szervezet, amelynek feladata a látványsportágak (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong) által a társasági adó jóváírásából származó támogatási összegek felhasználásának ellenőrzése lesz.

A lap szombati számában azt írta, a szervezet húsz munkatárssal - elsősorban a sportot jól ismerő jogi és gazdasági szakemberekkel - végzi feladatát, székhelye a Magyar Sport Házában lesz. A látványsportágak a támogatási összeget kizárólag utánpótlásprogramokra, létesítményfejlesztésre, illetve a klubok nem profi státusú munkatársainak bérezésére fordíthatják. A lap szerint eddig több mint ezer pályázatot fogadtak el, és folyamatosan érkeznek az újabb beadványok, amelyek a társasági adókedvezményből érkező forintok felhasználására születtek. A sikeresen pályázóknak minden támogatási forinttal el kell számolniuk, a szabálytalan felhasználásnak vagy nem megfelelő elszámolásnak szigorú következményei lesznek. Ebben az esetben ugyanis a hibát elkövető sportszervezetnek nemcsak a részére megítélt támogatási összeget, hanem büntetésként ennek a pénznek további ötven százalékát is vissza kell fizetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.