Kultúra

Már nevezhetnek az alkotók az Országos Diákfilmszemlére

Már nevezhetnek az alkotók az Országos Diákfilmszemlére

2012. január 19., csütörtök
Már nevezhetnek az alkotók az Országos Diákfilmszemlére

Már nevezhetnek a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók az Országos Diákfilmszemlére, a szervezők augusztus 1-ig várják a nevezéseket.

A budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27. között zajló seregszemlén általános és középiskolások, valamint fiatal filmesek versenyeznek. Szignál-film elnevezéssel külön kategóriát hirdettek a szervezők azoknak, akik kedvet éreznek a szemle bemutatkozó kisfilmjének elkészítéséhez. A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűrizés nélkül kerülnek be a szemle programjába, a 20 percnél hosszabbak viszont előválogatáson vesznek részt. Az alkotások és a nevezési lapok leadási határideje augusztus 1. A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. A munkákat

Nyakó Júlia

színművész,

Matkócsik András

operatőr-rendező,

Medgyesi Gabriella

szerkesztő,

Kocsis Ágnes

rendező és

Szita Miklós

Balázs Béla díjas producer zsűrizi - közölte a Polifilm Műhely Alapítvány az MTI-vel. A filmszemlét a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a Polifilm Műhely Alapítvány tizenkilencedik alkalommal rendezi meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.