Sport

Labdarúgás: Takács László "otthonról hazatért"

Labdarúgás: Takács László "otthonról hazatért"

2012. január 26., csütörtök
Labdarúgás: Takács László "otthonról hazatért"

Nagyszerű sikerrel tért vissza a gyulai akadémiára a Szeged 2011 kispadjáról Takács László: az általa vezetett korosztály első helyen végzett a nemzetközi Békés-Körös Kupán.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a Szeged 2011 egyik utánpótlásbázisának is számon tartott gyulai Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémia együttese nyerte

az immáron tizedik alkalommal megrendezett Békés-Körös Kupa ifjúsági teremlabdarúgó-tornát

(ahol ötödik lett a SZEOL-SZVSE). Az őket dirigáló

Takács László

tehát sikeresen tért vissza a szegedi NB II-es kispadról Gyulára. A Szeged 2011 honlapja kiemeli: a tavalyi győzelem után a Grosics Akadémia együttese idén is nehéz feladat előtt állt, mivel a riválisok U19-es korosztályban indították focistáikat, míg a gyulai küldöttséget két korosztály labdarúgói tették ki, az U17-es, valamint az U19-es alakulat tagjai. Az első mérkőzésen jól védekezve gól nélküli döntetlenre végzett a gárda a romániai Liberty Salontával, majd a Békéscsaba Jamina ellen szintén pontosztozkodás lett a vége, azt követően viszont egyre nagyobb önbizalommal futballozott és komoly menetelésbe kezdett a címvédő. A döntőig a Békési FC-t 2-0-ra, a Szolnokot 1-0-ra győzte le a Grosics Akadémia, aztán a fináléban a felvidéki Dunaszerdahely következett. A pályán hatalmas küzdelem zajlott, a Grosics futballistái szívvel-lélekkel harcoltak egymásért és az akadémiáért, s végül

Fluxa Dávid

hálószaggató lövésével ismét elhódították a serleget. A Grosics újabb sikere a Szeged 2011 jövőképét is szebbé varázsolja, amit a szegedi kispadról a gyulai akadémiára diadalmasan visszatérő Takács László szavai is alátámasztanak. „Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen erős és képzett ellenfelekkel szemben sikerült megnyerni a tornát. Sok ilyen jól szervezett sorozatra lenne szükség, amivel sokat fejlődhetnek az ifjú labdarúgók. Különösen tetszett, hogy a mieink tudtak egymásért és az akadémiáért is szívvel-lélekkel küzdeni. Persze, a sikerünk nemcsak a Grosics Akadémiáé, hanem a Szeged 2011 csapatáé is, hiszen mi jelentjük a jövőt az NB II-es klubnak. Ezt csak tudom, hiszen onnan jöttem vissza Gyulára. Fogalmazhatok úgy is, otthonról hazatértem…” - fejtette ki a szakember a Szeged 2011 honlapjának.

Forrás:

www.szeged2011.sport.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.