Sport

Labdarúgás: Hegyesiék hazatértek, újra a SZVSE-pályán a SZVSE + FOTÓK

Labdarúgás: Hegyesiék hazatértek, újra a SZVSE-pályán a SZVSE + FOTÓK

2012. január 28., szombat
Labdarúgás: Hegyesiék hazatértek, újra a SZVSE-pályán a SZVSE + FOTÓK

Kolozsvári János fogja össze a szakmai munkát, Kántor Ferencé a Vasút-kispad

Hosszú hányattatás után márciustól újra a SZVSE-stadionban játssza bajnoki mérkőzéseit a vasutasok megyei I. osztályú gárdája, melyet edzőként Kántor Ferenc irányít. Január közepén kezdte meg téli felkészülését a Szegedi VSE felnőttcsapata, s a SZEOL SC Kft. keretei között működő utánpótlásgárdák is javában izzadnak már, hogy minél jobb állapotba kerüljenek a pontvadászatok márciusi rajtjára. Sahin-Tóth Dezsővel, a SZVSE labdarúgó-szakosztályának vezetőjével, a SZEOL SC Kft. szakmai ügyvezetőjével tekintettük át, mi minden történt az utóbbi időben a szegedi futball eme meghatározó műhelyében.

A bázis, ahol öröm lesz futballozni

Az első s talán legfontosabb hír, hogy Gyálarétről végre hazatért saját stadionjába a SZVSE felnőttegyüttese, illetve ezzel együtt a Szeged 2011 és a SZVSE utánpótlását biztosító SZEOL-alakulatok is. "Fontosnak tartom kiemelni, hogy a SZVSE a SZEOL-lal karöltve az utóbbi hónapok során mindent megtett, hogy szolgálja a minőségi szegedi labdarúgást, azzal, hogy teret biztosítottunk a Szeged 2011-nek, valamint közreműködtünk abban, hogy teljesíthesse kötelezettségeit a korosztályos bajnokságokban. A SZVSE nagycsapata nem saját pályáján edzett, illetve vívta meccseit, amivel óriási áldozatot hozott azért, hogy minél ideálisabb körülmények között rendezhessék az NB II-es bajnokikat. Mostanra sikerült rendbe tenni a hátsó salakos pályát, valamint az öltözőket, így nem volt akadálya annak, hogy visszatérjünk ide. A centerpályát természetesen továbbra is nagyon kíméljük. Szerencsére kiváló a kapcsolatunk a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel, így a Felső Tisza parton is kapunk edzéslehetőséget a SZEOL-os utánpótlásgárdáknak, tekintettel arra, hogy ilyen sok csapatot azért nem bír el a SZVSE-stadion" - kezdte a szakember. Büszkén újságolta azt a jó hírt is, hogy sikerült egy kis klubszobát kialakítani a vasutasok komplexumában, ahol a tréningek, mérkőzések után összegyűlhetnek a futballisták, barátok, hozzátartozók, azaz egyre intenzívebb klubélet alakulhat ki. Nagy reményeket fűznek a műfüves projektjükhöz, melynek keretében a tervek szerint a következő télen már két kisebb méretű, jó minőségű műfüves terület is segítheti a felkészülést a SZVSE-stadionban. Összességében egy olyan bázist álmodtak meg, ahol öröm lesz futballozni, s ennek megvalósításán dolgoznak gőzerővel.

Esélyt adnak a szegedi tehetségeknek

Ami a szakmai oldalt illeti, szintén jelentős változásokról számolhatunk be. Januártól a Szeged 2011 korábbi vezetőedzője, Kolozsvári János fogja össze szakmai vezetőként a SZVSE felnőttegyüttesénél, illetve a SZEOL SC csapatainál folyó munkát. A cél, hogy még egységesebbé és hatékonyabbá váljon a képzés, illetve hogy Kolozsvári tapasztalatait kamatoztatva segítsen az edzők tevékenységét egyre magasabb színvonalra emelni - emelte ki Sahin-Tóth Dezső. A SZVSE megye I-es alakulatát - mely ősszel 15 ponttal a csalódást keltő tizenkettedik helyen zárt - január 1-jétől edzőként Kántor Ferenc irányítja. Elődje, Bóka Ferenc a Kiskundorozsma kispadjára ült át. A kerettel kapcsolatban még akadnak nyitott kérdések, de úgy tűnik, a mag együtt marad, s inkább több érkező várható, mint ahányan távozni fognak. Egyelőre annyi biztos, hogy Fröhlich Tamás követi Bókát Dorozsmára, illetve Vangel Rolandról is egyezkednek. A vasutasok is tárgyalásban állnak több tehetséges Csongrád megyei fiatallal. Mindemellett az az első számú szempont, hogy a SZEOL SC stratégiájának megfelelően a nyáron az U19-ből kikerülő ifjak tavasszal már a SZVSE-felnőttben is bontogathassák szárnyaikat. Kántor Ferenc január közepétől heti négy foglalkozást vezényel egyébként a társaságnak. Az edzőmérkőzések programja még nem végleges, az ellenfelek közül a Makó NB III-as és az Üllés megye II-es tizenegye tűnik fixnek.

Edzőtáborok az összekovácsolódásért

Sahin-Tóth Dezső azt is elárulta portálunknak, hogy a társasági adóból származó források révén a SZEOL SC U17-es és U19-es gárdái, valamint a SZVSE nagycsapata számára néhány napos edzőtáborozásra is sor kerülhet majd Csongrád megyei helyszíneken, így Mórahalmon és Makón, ami nagyban segítheti az összekovácsolódást. "A SZVSE felnőttcsapatától azt várjuk, hogy a csalódást keltő őszt követően visszaverekszi majd magát a középmezőnybe. Ugyanakkor még egyszer hangsúlyozom, eltökélt szándékunk a folyamatos fiatalítás, a szegedi tehetségek versenyeztetése. A SZEOL SC gárdáinak őszi szereplésére büszkék vagyunk, s abban bízunk, hogy tavaszra még erősebbek, sikeresebbek leszünk. Nagyon örülünk, hogy megtörtént a helyi utánpótlás-nevelés erőinek egyesítése, rengeteg szép célunk van, melyek megvalósításában remekül haladunk" - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.