Sport

Kosárlabda: László Róbert a Szedeák új igazolása

Kosárlabda: László Róbert a Szedeák új igazolása

2012. január 24., kedd
Kosárlabda: László Róbert a Szedeák új igazolása

Hétfőn látott napvilágot a hír, hogy Nyíregyházáról távozik László Róbert. A Szedeák honlapja ma délután adta közre: a vajdasági származású magyar kosaras Szegeden folytatja pályafutását.

A 28. születésnapját január 7-én betöltött, 195 centiméter magas, 2-es poszton játszó

László Róbert

a Nyírségből igazol a Tisza-partra -

írja a Naturtex-SZTE-Szedeák hivatalos honlapja

. László korábbi klubjában 9 meccset játszott és 9 pontos átlagot produkált, a legtöbbet pedig épp Drahosék ellen szerezte (15) a december 18-i, egyébként szegedi szempontból győztes meccsen. De nem kevésbé volt eredményes más találkozókon sem: az Albacomp ellen 14, a Sopronnal szemben 11 egységet jegyezhetett, a Jászberény elleni 13 pontjával és 5 lepattanójával (18 VAL-értékkel) legutóbb bekerült a 16. forduló legjobb magyar ötösébe. László egyébként korábban már játszott Nyíregyházán, a 2006-2007-es szezonban, akkor 16 pontos átlagot produkált a vajdasági származású fiatalember, aki novemberben kapta meg a magyar állampolgárságot. "Gyermekkoromban nagyon sokat jártam Szegeden, nagyon szeretem ezt a szép várost, nagyon kedves emberek élnek errefelé" - mondta el a csapat honlapjának nyilatkozva a hátvéd, akinek ügyeit a Xandex International menedzseriroda intézi. "Boldog vagyok hogy itt játszhatok, különösen azért, mert nagyon jó barátságot ápolok

Nebojsa Dukiccsal

és

Tomiszlav Ivosevvel

, s biztos vagyok benne hogy általuk még könnyebben, és még gyorsabban be tudok illeszkedni a csapatba. A klubváltás benne van a kosárlabdában, most már csak a szegedi feladataimra szeretnék koncentrálni és minél több győzelemhez segíteni a csapatot" - tette hozzá. Az új szerzemény remélhetőleg már szombaton csatasorba állhat a Szolnok elleni idegenbeli találkozón. Szerződése egyelőre a szezon végéig szól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.