Sport

Kosárlabda: Kosársuli-rajt a szebb tavasz reményében

Kosárlabda: Kosársuli-rajt a szebb tavasz reményében

2012. január 12., csütörtök
Kosárlabda: Kosársuli-rajt a szebb tavasz reményében

Az év végi ünnepeket követően folytatódnak a bajnoki küzdelmek a férfi kosárlabda NB I/B-s bajnokság keleti csoportjában. Az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli csapata a szebb tavaszi folytatás reményében hazai pályán kezdi meg a bajnokság 2012-es szakaszát. A vásárhelyiek szombaton 17 órai kezdettel a Debreceni EAC kosarasait fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

A két csapat november elején már összemérte erejét és akkor Debrecenben némi meglepetésre a DEAC 79-74 arányban legyőzte Elek András tanítványait. Kétségtelen, hogy azon az őszi estén a Kosársuli játékosai közül ketten sérülés miatt nem léphettek pályára, ráadásul az a mérkőzés a vásárhelyiek észak-alföldi túrájának második állomása volt, az előtte lévő napon Tiszaújvárosban lejátszott győztes találkozó is sokat kivehetett a kék-sárga játékosokból. Van tehát miért visszavágni a hazaiaknak. A vásárhelyiek számára csalódást hozott az őszi szezon, hiszen a bajnokság félidejében mindössze - a DEAC-cal megegyező eredménnyel - a hetedik helyen állnak a tabellán. Jelenleg nagyon távolinak tűnik az előzetesen célként kitűzött négy közé kerülés, hiszen az egriek, a törökbálintiak és a salgótarjániak alaposan elhúztak a mezőnytől, de a kecskemétiek és a bajaiak is lényegesen jobb helyzetben várják a tavaszi folytatást Utasiéknál. A hazaiak mindenképpen javítani szeretnének eddigi mérlegükön, a cél a következő hat találkozó megnyerése, amellyel vissza szerezhetnék az esélyt a rájátszásba jutásra. Az kétségtelen, hogy mostmár a hazai találkozók megnyerése mellett idegenbeli bravúrokra is szüksége lesz a vásárhelyieknek. A Kosársuli játékosai január másodika óta készülnek a tavaszi erőpróbákra, a játékoskeretből az elmúlt héten műtéten átesett Dani Zoltán kivételével mindenki egészséges. A debreceni egyetemisták kerete jó képességű, fiatal magyar játékosokból áll, azonban az idei évet hazai vereséggel kezdték, hiszen az elmúlt hétvégén tíz pontos, 77-87 arányú vereséget szenvedtek a középcsapatnak számító Nagykőrösi Solymoktól. Elbizakodottságra azonban ennek ellenére nincs oka a vásárhelyieknek, hiszen a vendégekjátékosok közül elsősorban a 15 pontos átlaggal rendelkező

Nagy Botond

, valamint

Gál Balázs, Nagy Szabolcs

és

Asztalos Soma

is okozhat nehéz perceket Vasék számára. A találkozó - amelyre a belépés továbbra is ingyenes - rendhagyó módon 17 órakor kezdődik, az egyesület vezetése ezúttal is tombolával és dobóversennyel várja a csarnokba kilátogató szurkolókat.

A bajnokság állása:

1. EKF-Eger-HÉSZ SE 10 8 2 0,90 2. MTK Törökbálint 9 7 2 0,89 3. Salgótarjáni KSE 9 7 2 0,89 4. Kecskeméti Főiskola 10 7 3 0,85 5. Bajai Bácska FKE 10 6 4 0,80 6. Nagykőrösi Solymok 10 5 5 0,75 7. EnterNet Vásárhely 10 4 6 0,70 8. Debreceni EAC 10 4 6 0,70 9. Tiszaújvárosi Tisza TV 10 4 6 0,70 10. Óbudai Kaszások 10 2 8 0,60 11. Szerencs VSE 10 0 10 0,50

A hétvégi forduló párosítása:

Eger - Tiszaújváros Salgótarján - Baja Törökbálint - Szerencs Nagykőrös - Óbuda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.