Sport

Kosárlabda: könnyedén döntős az ABCOM-Szeged a Hepp-kupában + FOTÓK

Kosárlabda: könnyedén döntős az ABCOM-Szeged a Hepp-kupában + FOTÓK

2012. január 7., szombat
Kosárlabda: könnyedén döntős az ABCOM-Szeged a Hepp-kupában + FOTÓK
Sima győzelmet aratott a Hepp-kupa elődöntőjében az ABCOM-Szeged KE az NB I/B Nyugati csoportos FTC II. ellen szombat délután, ezzel két év után ismét döntőt játszhat a szegedi csapat. A két gárda őszi bajnoki találkozóján ugyancsak Szegeden 78-70-es hazai diadal született. Másfél percnyi tapogatózás után már érezhető volt, ezen az elődöntőn nem lesz ilyen szoros az eredmény, hiszen az első negyed végén már 22 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző a szegedi lányok javára, akik a kisebb pontatlanságok ellenére is lejátszották ellenfelüket a pályáról. A folytatásban sem változott a színvonal, Mészárosné Kovács Andrea rutinos együttese hozta megszokott jó játékát, míg az ellenfélnél leginkább az volt a kérdés, félidőre eljutnak-e 10 pontig... (49-10) A harmadik negyed elején megtáltosodni látszott a zöld-fehér alakulat, három és fél perc alatt feljöttek 35 pontra (53-18), a hazaiak trénere így időkéréssel igyekezett felrázni könnyelműsködő csapatát. Jóllehet, ettől függetlenül a győzelem kérdése már az első negyedben eldőlt, s nem is forgott veszélyben, így a szegedi gárda fiatalabbjai is fokozatosan játéklehetőséghez jutottak. 63-30-cal fordult a két csapat a záró játékrészre, melynek rögtön az elején kipontozódott a már a szünetben is négy faultnál járó szegedi Tóth Cecília. Ettől függetlenül alábbhagyott a vendégek lendülete, az ABCOM újra növelni tudta előnyét, s végül abszolút megérdemelt közel ötven pontos győzelem lett. A Hepp-kupa döntőjében Lengyel Dalmáék vasárnap 11.30-tól mérkőznek meg a Szekszárd együttesével, a bronzéremért 9.15-től játszik a SMAFC-NYME és az FTC II.

Női kosárlabda Hepp-kupa elődöntő:

ABCOM-Szeged KE - FTC II. 86-37 (24-2, 25-8, 14-20, 23-7) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Maár, Reisz, Domokos. ABCOM-Szeged KE: Pungor 3, Kováts 8/3, FÜRÉSZ 12, Tóth C. 9/3, RAJNAI 14. Csere: LENGYEL 20/6, Mészáros 6, Földi 7/3, Ódry, Varga P. 3/3, Barabás 4, Zsíros. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea. FTC II.: Kovács B. 6, Lakatos, Millner, Fejes 6, Barnai 4. Csere: Vándor 9, Urbán 3, Baliga 4, Erdős 2, Suppán 2, Müller 1. Vezetőedző: Rónaszéki Szilvia. Kipontozódott: Tóth C. (31'). A másik elődöntőben: Soproni MAFC-NYME - Szekszárd 60-83

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.