Közélet

Kiadta Szlovákia Jozef Rohácot

Kiadta Szlovákia Jozef Rohácot

2012. január 4., szerda
Kiadta Szlovákia Jozef Rohácot

Kiadta Szlovákia Magyarországnak a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével gyanúsított Jozef Rohácot - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap szerdai számában arról ír, hogy Szlovákia csaknem fél évig húzódó procedúra után decemberben adott helyt az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) újabb kérelmének. A cikk felidézi, tavaly februárban derült ki, hogy a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) évek óta porosodott az a dokumentum, amely kimutatta, hogy a

Roháctól

korábban egy másik büntetőügyben vett genetikai minta megegyezik a Fenyő-gyilkosság helyszínén, annak elkövetőjétől származó DNS-sel. Az NNI kérésére a szlovák hatóságok lakhelyén, a felvidéki Léván őrizetbe vették Rohácot, majd hamarosan kiadták őt Magyarországnak. A nyár elején kiderült, hogy a férfi meggyanúsításából máig sem tisztázott módon az emberölés mellől kimaradt a lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntette, ezért Magyarországnak újabb kiadatási kérelmet kellett benyújtania Szlovákiának. A lap arról is ír, hogy a Budapesti Központi Kerületi Bíróság szerint 14 év után is reális annak az esélye, hogy a Fenyő-gyilkosság mögött álló erők megpróbálják meghiúsítani a mostani büntetőeljárást. A kiadatás elbírálásának tényéről a védő még nem kapott hivatalos értesítést - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.