Sport

Kézilabda: Szombat este már Újvidéken a válogatott

Kézilabda: Szombat este már Újvidéken a válogatott

2012. január 14., szombat
Kézilabda: Szombat este már Újvidéken a válogatott

Szombat délután kel útra, és este már Újvidéken, a férfi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának helyszínén tréningezik a magyar válogatott. A válogatottból sérülés miatt kikerült Lékai Mátét pénteken megműtötték.

A Szeged és Újvidék közötti buszút várhatóan másfél óra lesz, a szállás elfoglalása után fél nyolckor pedig már a helyi csarnokban edz Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata.

Szikra-Mezey Csaba

fizioterapeuta az MTI-nek közvetlenül az elutazás előtt elmondta, hogy mind a 18 játékos egészséges, a korábbi vírusos megbetegedéssel kezelt szegedi

Zubai Szabolcs

is jól érzi magát, és már majdnem százszázalékos állapotban van. A vb-hetedik helyezésének köszönhetően áprilisban olimpiai selejtezőn érdekelt együttes hétfőn kezdi meg Eb-szereplését az orosz válogatott ellen, szerdán a vb-bronzérmes spanyolok, pénteken pedig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciák következnek. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

Lékai térdét pénteken megműtötték

Pénteken Tatán,

Erdélyi Gábor

megműtötte a Pick Szeged válogatott játékosának,

Lékai Máténak

a térdét. A fiatal irányító jól van, ha minden kedvezően alakul, akkor szombaton már hazamehet. "Minden rendben, 5-6 hét múlva már pályán lehetek. Extrakörülmények között vagyok itt Tatán a kórházban, mindenki nagyon kedves. Kitisztították a térdemet, a combizmommál volt egy komoly letapadás, illetve a 'meniszkuszomat' is egy kicsit megcsiszolták. Ha minden jól alakul, akkor szombaton már otthon lehetek" - nyilatkozta klubja honlapjának Lékai.

A magyar férfi kézilabda-válogatott mérkőzései a C csoportban:

Január 16., hétfő, 20.15: Magyarország – Oroszország Január 18., szerda, 20.15: Spanyolország - Magyarország Január 20., péntek, 20.15: Franciaország - Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.