Sport

Kézilabda: Skaliczki László a szegedi Eb-résztvevőkről

Kézilabda: Skaliczki László a szegedi Eb-résztvevőkről

2012. január 15., vasárnap
Kézilabda: Skaliczki László a szegedi Eb-résztvevőkről

A szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság vasárnap este kezdetét vette, ám a magyar válogatott csak hétfőn lép pályára - soraiban öt Pick Szeged-játékossal (ha úgy tetszik a Pick-ötössel), akiknek várható szerepléséről Skaliczki László vezetőedző nyilatkozik.

A magyar férfi kézilabda-válogatott keretének az utóbbi időben kirobbanthatatlan tagja a Pick Szeged két kapusa,

Tatai Péter

és

Mikler Roland

, előbbi 56, utóbbi 82 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. "A kapusaink már másfél év Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkeznek, többször voltak válogatottak, egyre stabilabban védenek a szövetségi kapitány védekezési stratégiája mögött. Nem tudom mennyi szerepet fognak kapni

Fazekas Nándor

mellett, de a németek ellen mindkétszer remek teljesítményt nyújtottak. Mikler Rolinál a meccshiány már nem látszik meg, hiszen sok szerepet kapott az utóbbi időben, Tatai Peti pedig biztosan kap lehetőséget, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sokat védett" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak a két hálóőr kapcsán

Skaliczki László

. A mezőnyjátékosok közül általában négy szegedire számít az utóbi időben

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány, ezúttal azonban az irányító

Lékai Máté

térdproblémái miatt csak legjobb esetben is csak hárman fognak mezőnyben cirkálni. Köztük lesz az 57-szeres válogatott szélső,

Vadkerti Attila

is. "Attila taktikailag és emberileg nagyon hasznos e csapatban, a szocializációja, az illeszkedése a társakhoz, a játékintelligenciája, és a használhatósága különböző posztokon – akár befutó beállóban, akár védekezésben – nagyon sokat fog tudni segíteni, különösen, ha a múltkori deréksérülése teljesen rendbe jön" - tudtuk meg a trénertől "Körte" kapcsán.

A Pick Szeged jelenlegi legtöbb válogatottsággal bíró és legtöbbször eredményes (118 meccs, 175 gól) szegedi tagja a beálló

Zubai Szabolcs

, aki a csütörtöki Bahrein elleni felkészülési találkozót betegség miatt kellett kihagyja, ám az újvidéki meccseken számíthat rá a kapitány. "Zubai Szabi nagy harcos. Neki nyilván az lehet majd probléma, hogy nagyon nyitott védelmekben a rengeteg zárás és mozgás alaposan megdolgozza, s emellett védekezésben is feladatot kap – az ehhez szükséges erőnlétet sorozatmeccseken nagyon nehéz szinten tartani. Ez legutóbb látszott is, a németek ellen az első meccsen nagyon jó teljesítményt nyújtott, a másodikon már kevésbé tudta támadásban és védekezésben az akaratát érvényesíteni. De látszik hogy alapember, a válogatott kezdőcsapatának tagja" - vélekedett a mester. A legrutinosabb szegedi válogatott játékos után a legifjabbal zárjuk a sort:

Ancsin Gábor

volt már junior világversenyen, most azonban felnőtt EB-n kell helytállnia a 14-szeres válogatott jobbátlövőnek. "Ancsin Gabi nagyon bátran él a lehetőségekkel. Még néha túl közel megy a lövésekkor a falhoz, de a lövéseinek variációi, illetve azok kapuban való elhelyezése már színesebb. A beállóval való kapcsolata is egyre jobb. A szélességi játékban az irányítóval a keresztlabdák, a húzások vonatkozásában érthető módon akad probléma, hiszen nem játszott még annyit a válogatott-társakkal. Védekezésben bizonyos pontokon bizonyos feladatokat meg tud oldani. Hozzá kell tenni: ezen a poszton a szövetségi kapitány a bőség zavarával kell megküzdjön, hiszen jobbátlövőre négy embere van:

Mocsai Tamás

, az első számú e pozícióban védekezés-támadás tekintetében,

Laluska Balázs

a második, ő inkább védekezésspecialista,

Krivokapics Milorad

, akit itt Szegeden is láthattunk, hogy tud gólt lőni, és a negyedik pedig Ancsin. Annyit mondtam Gabinak, ha odakerül, éljen bátran a lehetőségekkel, ahogy a Montpellier és a Koppenhága ellen is eredményesen tette a BL-ben, éljen azzal a lehetőséggel is, hogy nemzetközi rutint szerezhet, s próbálja meg az erőnlétét és a mentális állapotát úgy fejleszteni, hogy amikor visszajön, a csapatnak is előnyére váljon a megszerzett rutinja" - zárta gondolatait a Pick Szeged vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.