Gazdaság

Kedvező megoldást kínál a kormány a közszolgálatban dolgozó hiteleseknek

Kedvező megoldást kínál a kormány a közszolgálatban dolgozó hiteleseknek

2012. január 24., kedd
Kedvező megoldást kínál a kormány a közszolgálatban dolgozó hiteleseknek

A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók "devizahitel-csapdából történő kimentésére" - egyebek mellett erről ír Orbán Viktor kormányfő a közszféra érintett munkavállalóinak szóló újabb levelében.

Szijjártó Péter

, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére kedden arról tájékoztatott, hogy a leveleket ezen a héten postázzák, a közszolgálatban dolgozók pedig legkésőbb a hét végén, jövő hét elején meg is kapják azokat. A levélben a miniszterelnök arról ír - ismertette a szóvivő -, hogy a kormány olyan megoldást talált ezen családok "devizahitel-csapdából történő kimentésére", amely kedvezőbb a végtörlesztésnél. Az új típusú árfolyamgát ugyanis - a gyermekszámtól függő állami kamattámogatásnak köszönhetően - átlagosan 30 százalékkal alacsonyabb havi törlesztőrészletet fog eredményezni a jelenleginél - hangsúlyozta.

Giró-Szász András

kormányszóvivő pénteken közölte, hogy a végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak. Elmondta akkor azt is, hogy a havi törlesztőrészlet pontos megállapításához szükséges modellszámítások - amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgoz ki - hamarosan a munkaadókhoz kerülnek, a munkavállalók pedig náluk érdeklődhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.