Közélet

Hétfőtől gyűjtik be a fenyőket + FOTÓK, PANORÁMA

Hétfőtől gyűjtik be a fenyőket + FOTÓK, PANORÁMA

2012. január 6., péntek
Hétfőtől gyűjtik be a fenyőket + FOTÓK, PANORÁMA

Hagyományosan január hatodikán, vízkeresztkor szokás lebontani a karácsonyfákat, ekkor zárul az ünnep. A fenyőfákból Szegeden átlagosan száz tonnát gyűjtenek be a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai.

Szegeden a fenyőfákat hétfőn, január kilencedikén kezdik el napi körjáratokkal elszállítani – tájékoztatott

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezetője. „Kérjük a lakosságot, ha lehetséges egy helyre gyűjtsék a fákat. Mi ideiglenesen kihelyezett konténerekbe gyűjtjük, majd szállítjuk ki a Regionális Hulladéklerakó Komposztáló Üzemébe” – mondta el portálunknak. Az is fontos, hogy a fenyőfákról mindenki szedje le a díszeket vagy éppen szaloncukorpapírokat. Az üzem Szeged mellett, a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telepen működik. Ennek megépítésével, s ezen hulladékok szakszerű kezelésével csökkenthető a deponált hulladék mennyisége, illetve a korszerű komposztálási technika bevezetésével értékesíthető, kiváló minőségű termék készíthető. Makrai hozzátette, a apríték és mulcs lesz a fenyők fás részekből. Mint megtudtuk, egy hónap alatt általában 100 tonna fenyőt gyűjtenek be Szeged területéről.


Regionális hulladékfeldolgozó - komposztáló és kőőrlő üzem, Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.