Sport

Futsal: a válogatott edzőtáborában járt Hegyesi Zsolt

Futsal: a válogatott edzőtáborában járt Hegyesi Zsolt

2012. január 24., kedd
Futsal: a válogatott edzőtáborában járt Hegyesi Zsolt

Az elmúlt hétvégén az UTC-Junior Sport NB I-es futsalcsapatának kapitánya, Hegyesi Zsolt a válogatott edzőtáborában vehetett részt Frank Tamás szövetségi kapitány meghívására. A fiatal tehetséget kérdeztük élményeiről.

Hétfő este megszokott csapatkapitánya nélkül kellett felvegye a kesztyűt a Nagykáta együttesével az UTC,

Hegyesi Zsolt

ugyanis kisebb sérüléssel bajlódott, s edzője,

Brinszky Adrián

inkább nem kockáztatta rendkívül technikás labdarúgójának egészségét a jövő heti berettyóújfalui kirándulás előtt. "Ballack" azért ott ült a kispadon, és szorított csapattársainak. A találkozó előtt kérdeztük válogatott-edzőtáborbeli élményeiről. A nagypályán a megyei I. osztályú Szegedi Vasutas SE sorait erősítő csatár szombat reggel utazott fel a válogatott összetartására, melynek a Ferencváros népligeti sportcsarnoka adott otthont. Mint közölte,

Frank Tamás

meghívása a válogatott edzőtáborába még nem jelent kerettagságot, de annak előszobájának tekinthető. "A teljes válogatott nem volt ott, győrieket és berettyóújfaluiakat nem hívott a szövetségi kapitány, de a Cső és az Aramis válogatottjai jelen voltak, ahogyan több újonc csapattól is, Debrecenből, Szombathelyről és Gödöllőről is pár ember" - mondta az UTC "csékája".

"Nagyon jól éreztem magam, és szerintem mindannyian, akik ott voltunk. Az elejétől a végéig nagyon pörgős, részletes program szerint zajlott a tábor, teljes ellátásban volt része minden meghívottnak, az étkeztetésről és a szállásról is a szövetség gondoskodott. Három nagyon intenzív edzésben volt részünk a két nap alatt" - számolt be tapasztalatairól. Hozzátette, sok meghívottnál kiütközött a profibb szemlélet, meglátszott, hogy jobbak a lehetőségek, többet tudnak edzeni, mint amennyire Szegeden lehetőség van. Kérdésünkre közölte, sérülése nem hátráltatta az edzésmunkában, leszámítva az utolsó alkalmat, amikor öt a négy, és négy a négy elleni játékok, valamint a kapuslehozatal volt soron, ekkor a rásérülés veszélye miatt ki kellett hagynia a tréninget. Milyenek voltak a szövetségi kapitány benyomásai a technikás szegedi focistáról? - merül fel joggal a kérdés. "Frank Tamás külön nem beszélt senkivel, inkább csak tapasztalatait összegezte általánosságban. Ennek lényege annyiban foglalható össze, hogy a szövetségi kapitány örül, hogy ha sérülés, eltiltás van a válogatottban, akkor van tartalék, amiből meríteni lehet" - mondta Hegyesi Zsolt. S hogy a szegedi közönség (egyik) kedvencét mikor láthatjuk a címeres mezben pályára lépni? "Ez nem tőlem függ, majd a jövő eldönti" - válaszolta nevetve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.