Közélet

"Szűnjünk meg végre félni" – a kormány mellett demonstráltak Szegeden (FRISSÍTVE) + FOTÓK

"Szűnjünk meg végre félni" – a kormány mellett demonstráltak Szegeden (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. január 14., szombat
"Szűnjünk meg végre félni" – a kormány mellett demonstráltak Szegeden (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Három civil szervezet rendezésében tartottak a kormány intézkedéseit támogató szimpátiatüntetést és nagygyűlést szombat délután Szegeden több mint ezer résztvevővel.

A Dugonics téren mintegy 500 résztvevő gyülekezett szombaton délután fél négykor,

Csurka István

Klauzál téren elmondott beszédére viszont két-háromszor annyian voltak kíváncsiak. "Szűnjünk meg végre félni!", "Aki fél, rabságban él!", "A saját sorsunkat kovácsoljuk", "Az ijesztgetés bolsevik stratégia", "Nincsen semmi alku, nincsen semmi de", „Magyarországot nem lehet lehúzni” - többek között ezek voltak olvashatók azokon a táblákon, melyekkel a Dugonics térről a Kárász utcán át a Klauzál térre vonultak a “Ne bántsd a magyart!” címszóval, a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége által szervezett szimpátiafelvonulás résztvevői. A táblák szerint Hódmezővásárhelyről, Mindszentről, Székkutasról, Deszkről, Orosházáról, Tiszaszigetről, Sándorfalváról, Balástyáról érkeztek, illetve Magyarkanizsáról a Rákóczi Szövetség is képviseltette magát. Ők „Délvidék a nemzet kormánya mellett” feliratú molinóval érkeztek. "Azért vagyunk itt, hogy megerősítsük a kormányt és annak intézkedéseit,

Orbán Viktor

miniszterelnököt és legközvetlenebb harcostársait" - ezzel kezdte beszédét Csurka István író, a Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke a nagygyűlésen. Szerinte a legfontosabb cél az, hogy Magyarországot más országgá tegyék, s hazánk az "idegeneké legyen". Leszögezte: "Európának nem a pénzügyi-gazdasági kérdésekkel van problémája, hanem az új alkotmánnyal, a határon túli magyarok állampolgárságával, tehát azzal, hogy a jelenlegi kormány az országot a magyarok kezében akarja tartani." Csurka szerint a magyar keresztény tömegnek ki kell vonulnia az utcára, kifejezni a kormány mellett állását. "Ellenfeleinknek az a bajuk, hogy Magyarország magyar és keresztény akar lenni. Tudnotok kell, mire megy ki a játék, nem kell félni attól sem, hogy megnevezzük azokat, akik ennyire képesek elárulni a hazát. A hit van útban, a keresztény erkölcs, a Szent Korona, az Isten, áldd meg a magyart!" - tette hozzá a Kossuth-díjas író, politikus, aki kórházi kezelésről érkezett. „A hangom nem a régi, tudom, de mindig a magyarság érdekét védtük” – hangsúlyozta. „Nincs kompromisszum. A kormányt rá lehet kényszeríteni bizonyos kompromisszumokra, de a magyar keresztény akaratot nem lehet. Ezt jöttem el ide elmondani nektek” – jelentette ki Csurka.

A Polgári Körök nevében

Dobák Lászlóné

fideszes megyei önkormányzati képviselő szólt az egybegyűltekhez. Sajnálatát fejezte ki, hogy az Európai Unió másodrendű állampolgárainak tekint minket, és kettős mércét alkalmaznak. "Nagyon sokkal tartozik nekünk Európa" - mondta. "Számtalanszor megvédtük, s most az egyszer mi kérjük a döntéshozókat, hogy a bankok spekulációitól védjenek meg a bennünket." Dobákné szerint anyagilag és erkölcsileg is támogatni kell a kormányt. Anyagilag olyan módon, hogy az emberek ne külföldi bankokba vigyék megtakarításaikat, hanem vegyenek államkötvényt, vagy kincstárjegyet. Erkölcsi értelemben pedig oly módon, hogy vegyenek részt minden a kormánnyal szolidaritást vállaló megmozduláson. „Alázatos vagyok Istenemhez, hazámhoz, népemhez és hozzátok, akik itt most meghallgattok, de ebben az időben, amit most élünk, nem tudok és nem akarok alázatos lenni ellenségeinkhez, akik népünket, nemzetünket, hazánkat a gyehennára akarják vetni” – hangsúlyozta

Kovács László

. Leszögezte, a nyolc évig regnáló előző kormányt a népakarat szabad és demokratikus úton söpörte el. „Az öröklött politikai, társadalmi, gazdasági, szociális és morális romhalmaz eltakarításával egy időben az új kormány a mögötte álló népszuverén törvényhozási többség támogatásával hozzáfogott a nemzet többsége által ráruházott jogok és kötelezettségek alapján az új magyar alkotmány megszövegezéséhez, az ország pénzügyi-gazdasági helyzetének rendbetételéhez, az államadósság csökkentéséhez, munkahelyteremtő állami fejlesztésekhez” – jelentette ki a Magyar Megmaradás Közössége nevében felszólaló hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselő.

Kovács szerint igazságtalan össztűz zúdult a médiatörvényre, az alaptörvényre, a bankok extraprofitjának megadóztatására, a jegybank nemzeti szolgálatba való állítására. „Ezt a belülről inspirált és hathatós nemzetközi közreműködéssel végrehajtott pénzügyi-gazdasági, politikai, morális államcsődhelyzetet a média és az akcióban részes nemzetidegen, politikai kalandorcsoport minden erővel megpróbálja a kormány nyakába, sőt egyenesen Orbán Viktor nyakába varrni” – tette hozzá. Kovács László szerint „Annak idején Trianonnal fizettünk a hazai és nemzetközi bajkeverők akcióinak tétlen szemléléséért. Egy második Trianont azonban ez az ország már nem viselne el, azt már nem élnénk túl” – hangsúlyozta. Ezt meg kell akadályozni Kovács szerint. Úgy látja, az a dolgunk, hogy megértsük a világban zajló folyamatokat, hitet kell tenni a nemzet mellett. A Klauzál téri gyűlésen az MTI szerint ötszázan, a rendezvényt biztosítók szerint több mint ezren, a vtvszeged.hu becslése szerint mintegy ezerötszázan vettek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.