Közélet

Fagyás ellen „egy kabát segíthet?!”

Fagyás ellen „egy kabát segíthet?!”

2012. január 31., kedd
Fagyás ellen „egy kabát segíthet?!”

A MÁTRIX Közhasznú Alapítványt „egy kabát segíthet?!” akciója keretében január 31-től egy héten át olyan embereknek próbál támogatást nyújtani, akiknek kabát híján fázniuk kell.

A kemény mínuszok beköszönte sok embertársunk számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben a hajléktalanok mellett egyre több fűtetlen házakban-lakásokban élő lakost is kihűléses halál fenyeget. A korábbi évek aggasztó tapasztalata az, hogy sok esetben a kihűléses halálesetek megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel. A rászorulók a Roosevelt tér 5. alatti Centerke ruhaosztó központjában kaphatnak adományként kabátot 10 és 18 óra között. Az alapítvány jobb módúak adományait ugyanitt várja, akik szeretnének ruhával, kabáttal, cipővel, takarókkal, gyermekjátékokkal másokon segíteni. Az osztó rendszer adományokból tartja fenn magát, így a szervezet várja segíteni szándékozó cégek és magánszemélyek nagylelkű támogatásait. A program hajléktalan szállókat, szociális központokat is felkeres, így is célba juttatva az életmentő segítséget.

Rácz Anett

szociológus, az alapítvány vezetője szerint ha odafigyelünk a környezetünkben élőkre, az javíthatja a társadalmi légkört és életet is menthet. Gyanús, ha a szomszédnál huzamosabb ideig nincs mozgás, vagy a kémény télvíz idején ritkán füstöl. Átkopogással megbizonyosodhatunk a helyzetről, és ha baj van, azonnal kérjük a hatóságok, az önkormányzat segítségét. Olykor átvinni a szomszédba egy tányér meleg ételt is megelőzhet egy kihűlést. Segítségünkért a hála mellett egy jobb társadalom, egy baráti közösség köszönhet majd vissza ránk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.