Közélet

Egymilliárd forintból új városközpont épül Mórahalmon

Egymilliárd forintból új városközpont épül Mórahalmon

2012. január 24., kedd
Egymilliárd forintból új városközpont épül Mórahalmon

Új városközpont épül Mórahalmon mintegy 1 milliárd forintból – jelentette be kedden a város polgármestere az ünnepélyes alapkőletétel kapcsán.

Nógrádi Zoltán

, a város fideszes polgármestere elmondta: bár több olyan területe van a településnek, amely városközponti funkciókat lát el, igazi központja eddig nem volt. A projekt összköltsége 937 millió 500 ezer forint, melynek 80 százalékát - 750 millió forintot - az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította, pályázat alapján. Ezzel a pályázattal megvalósul a lakók régi vágya és kultúrált központja lesz Mórahalomnak, ahol a gazdasági, kulturális és közigazgatási fejlesztések megkezdődhetnek. A beruházás egy régi iparterületen valósul meg. A fejlesztés átfogó célja a városközpont fizikai megújítása és a partnerség megerősítése, új – települési és kistérségi – gazdasági, közösségi és közszféra funkciók megteremtésének ösztönzése, valamint a meglévő funkciók megerősítése, ezáltal a város fejlődésének dinamizálása. Itt működik majd a tervek szerint a város közigazgatási központja, hiszen a jelenlegi hivatal már nem alkalmas azoknak a funkcióknak az ellátására, melyek nélkülözhetetlenek egy kistérségi szolgáltató központhoz, az egyablakos ügyintézés megvalósításához. A Szolgáltató Központba költözne át a Polgármesteri Hivatal, és a tervek szerint több közhivatal, illetve pénzintézet is. Az új épületben lehetőség nyílik majd kulturális rendezvények megtartására is: a hagyományőrzés, a homokhátság kultúrája, történelme, a helyi identitástudat megőrzése érdekében az e területen tevékenykedőknek helyszínt és infrastruktúrát biztosít a központ rendezvények lebonyolítására. A fejlesztés nyomán egy fedett piaccsarnok is létesül a város szívében. A Szolgáltató Központ és Piaccsarnok kivitelezési munkáit a közbeszerzési eljárás eredményeként a FERROÉP Zrt. végzi. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2012. január 17. és 2012. szeptember 30. között zajlanak, a pályázatot jövő év második felében zárják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.