Gazdaság

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 30 milliója az államadósság ellen

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 30 milliója az államadósság ellen

2012. január 23., hétfő
A Szeged-Csanádi Egyházmegye 30 milliója az államadósság ellen

A Szeged-csanádi Egyházmegye újabb 30 millió forintot fizetett be az Összefogás az államadósság ellen alapba, így abban eddig összesen 196 millió forint gyűlt össze - mondta a Népszabadságnak Horváth Tihamér, az alap irányító testületének elnöke.

Az egyházmegye tavaly már befizetett ugyanennyit, így az alap legnagyobb támogatója. A kormány a tavalyi év elején

Rédly Elemér

győri katolikus plébános kezdeményezésére hozta létre az alapot, ahová vállalatok, a civil szféra és magánszemélyek befizetését várják.

Horváth Tihamér

a Népszabadság kérdésére elmondta: a politikusok közül hozzávetőleg tíz jobboldali közéleti személyiség fizetett be az alapba, a legtöbbet, több mint 4 millió forintot

Surján László

, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.

Selmeczi Gabriella

, a Fidesz szóvivője 2 millió forintot adott,

Schmitt Pál

köztársasági elnök egyhavi jövedelmét (bruttó 1,5 millió forintot) ajánlotta fel. A miniszterek közül

Navracsics Tibor

közigazgatási és igazságügyi, valamint

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter is egyhavi bérét (1,1 millió forintot) utalta át, Matolcsy ezen felül minden hónapban jövedelme egy meghatározott részét is felajánlja. Az alap irányító testületének elnöke biztos abban, hogy

Orbán Viktor

miniszterelnök is hozzájárul majd az alaphoz, ha lesz rá lehetősége - írta a Népszabadság. A lap emlékeztet, hogy a kormányfő szóvivője korábban jelezte: a miniszterelnök hosszabb ideje támogat egy közösségi célt komoly összeggel a fizetéséből, s e cél megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.