Közélet

Egereket találtak több Tesco áruházban (FRISSÍTVE)

Egereket találtak több Tesco áruházban (FRISSÍTVE)

2012. január 6., péntek
Egereket találtak több Tesco áruházban (FRISSÍTVE)

Újra megjelentek az egerek több Tesco áruházban; a rágcsálók elszaporodását a vásárlók fényképekkel is igazolták - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.

A lap egyik olvasója az érdi Tesco zöldségosztályán, egy másik pedig a budaörsi Tesco tejtermékei között fotózta le a rágcsálókat. A napilap megkeresésére a hipermarketlánc nem cáfolta a vásárlók állításait. Mint közölték, a rágcsálók és egyéb kártevők általában áruk között megbújva, raklapon jutnak a raktárakba. Ismertetésük szerint a Tesco minőségbiztosítási szakemberei tisztában vannak az egerek jelenlétével, ezért fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevőkre utaló nyomokat. Amennyiben ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek szerződéses partnerüktől, aki ezt 24 órás határidőn belül elvégzi. A Magyar Nemzet felidézi, hogy tavaly májusban is számos Tesco áruházban egerek bukkantak fel, erről akkor egy birtokukba került dokumentum alapján számolt be a napilap.

A Tesco fokozottan ügyel a rágcsálók távoltartására

A Tesco fokozottan ügyel a rágcsálók távoltartására, ezért az elmúlt hetekben a megnövekedett áruforgalom miatt extra irtásokat rendelt el - közölte a kereskedelmi lánc a Magyar Nemzet cikkére reagálva. A Tesco közleményében hangsúlyozza: a rágcsálók és egyéb kártevők általában áruk között megbújva, raklapon érkeznek az üzletekbe, raktárakba. Minőségbiztosítási szakembereik fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevő jelenlétére utaló nyomokat, és amennyiben ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek. A kereskedelmi lánc kiemeli: Magyarországon a Tescónál minden 3000 négyzetméternél nagyobb áruházban minőségbiztosítási szakember is dolgozik, aki legalább hetente egyszer ellenőrzi a létesítmények kártevőmentességét, a szerződéses partnerük pedig tervszerűen havonta, illetve rágcsáló jelenlétére utaló nyomok esetén 24 órán belül biztosítja a rágcsálómentességet illetve a hatékony rágcsálóirtást. Az ellenőrzések és a rágcsálómentesítés tevékenységei dokumentáltak. A csapdák rendszeres ellenőrzése mellett a rágcsálók bejutását a Tesco számos intézkedéssel igyekszik megakadályozni, például áruátvételi kapuk zárásával, a hulladékok rendszeres elszállításával, a takarítás és a karbantartás tervszerű végzésével, a beérkező áruk szúrópróbaszerű ellenőrzésével - közölte a Tesco.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.