Közélet

Bohács Zsolt: Ne a korlátot fessük a süllyedő hajón!

Bohács Zsolt: Ne a korlátot fessük a süllyedő hajón!

2012. január 12., csütörtök
Bohács Zsolt: Ne a korlátot fessük a süllyedő hajón!

A várost nem elég működtetni, fejleszteni és menedzselni is kell!

A Fidesz parlamenti képviselője, szegedi frakcióvezetője megnyugtatja Botka Lászlót: nincs itt a világvége, a kormány éppen rendbe teszi az országot, mely az MSZP tevékenységének eredményeként a teljes összeomlás szélén tántorgott.

– Rendkívül kemény évet zárt az Országgyűlés, az új alkotmány elfogadása mellett számtalan sarkalatos törvényt is hoztak, s még december 30-át is az ülésteremben töltötték a honatyák. Hogyan tekint vissza az elmúlt esztendőre?

– Legelőször is szeretnék minden kedves szegedi polgárnak boldog új esztendőt kívánni! Ami a tavalyi évet illeti, valóban megfeszített munkával megteremtettük annak az új rendszernek az alapjait, amire építkezve bátran kijelenthető, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára valóban a remény éve lesz. Az eddig elvégzett parlamenti munka eredményeként Magyarország a teljes megújulás kapujában áll. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a szükséges átszervezések nagy terheket rónak minden magyar család vállára, de végig kell és végig is fogunk menni ezen az úton, mert nincs más lehetőségünk. Még akkor is, ha az országot 2002 és 2010 között a csőd szélére juttató szocialista és liberális politikusok és segítőik ezt nem így gondolják, és minden létező hazai és nemzetközi fórumon a saját országuk és kormányuk lejáratásán dolgoznak.

– Az Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz elleni támadásokból Szeged polgármestere is kiveszi a részét. Nemrégiben a helyi napilap hasábjain jelentette ki: a kormány elveszítette realitásérzékét. Mit szól ehhez?

– Nos, az MSZP

Botka László

vezetésével a szegedieket sem kíméli. Ahogy már többször megfogalmaztam, a polgármester nyilvánvalóan mindent annak rendel alá, hogy megszerezze az általa hőn áhított MSZP-s miniszterelnök-jelöltséget, miközben riogatja és félretájékoztatja a szegedieket. Szerinte a tavalyi évben a parlamentben elfogadott törvények „szörnyűbbnél szörnyűbbek”, az átszervezés, a „közigazgatás és az önkormányzatiság szétverése” következett be, ami „teljes káoszt” hoz az országra, a miniszterelnök pedig maga a patás ördög. Botka László nemcsak úgy viselkedik, mint az észak-koreai „Kedves Vezető”, hanem politikai propagandája is hasonlatos. Rendszeresen és módszeresen félretájékoztatja a városlakókat egy olyan virtuális Szeged képét vetítve eléjük, mely köszönőviszonyban sincs a valósággal. Szerinte Magyarország átszervezése „soha nem látott konfliktusokat”, „óriási pénzügyi nehézségeket”, „teljes a káoszt” eredményez. Ezúton szeretném megnyugtatni polgármester urat, hogy nincs itt a világvége, csak éppen rendbe tesszük az országot, mely az MSZP tevékenységének eredményeként a teljes összeomlás szélén tántorgott. Sajnos helyi szinten sem jobb a helyzet, mivel a szocialista városvezetés 10 évének eredményeként a város nyakig ül az adósságban – ahogy az Állami Számvevőszék nemrég közzétette, három év alatt 10 milliárd forinttal emelkedett Szeged adósságállománya, 14,1 milliárdról 24,1 milliárd forintra –, a település semmiféle jövőképpel nem rendelkezik. A szegediek érzik és tudják, hogy nagy baj van, még ha a városházi propagandagépezet – élén Botka Lászlóval – ennek éppen az ellenkezőjét is próbálja beléjük sulykolni.

– Milyen célkitűzései lehetnek ebben a helyzetben a helyi Fidesz-KDNP-frakciónak?

– A városi Fidesz-KDNP-frakciónak és személy szerint nekem is Szeged és a benne élő érdeke a legfontosabb. Ezért is tartjuk magunkat ahhoz, hogy február végén olyan költségvetése legyen Szegednek, ami valóban a város érdekét, és nem a szocialista vezetés érdekét szolgálja. Csak és kizárólag olyan költségvetést fogunk megszavazni, ami a biztos és stabil működést garantálja. Véleményünk szerint még vannak tartalékok a rendszerben, amiket ki kell használnunk. Szeged szocialista polgármesterével ellentétben azt valljuk, hogy a várost nem elég csak működtetni, hanem fejleszteni és menedzselni kell. Most úgy néz ki a helyzet, hogy Botka László szemellenzőben, pezsgővel a kezében, dobpergés mellett festi a süllyedő hajón a korlátot. Mi ezzel szemben a léket szeretnénk betömni, kiszivattyúzni a vizet, és a legközelebbi kikötőben felújítva a hajót új utakra indulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.