Közélet

Bíróságon a mozgáskorlátozottak ügye

Bíróságon a mozgáskorlátozottak ügye

2012. január 30., hétfő
Bíróságon a mozgáskorlátozottak ügye

Beadvánnyal fordul a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, az ombudsmanhoz, az Alkotmánybírósághoz és az ENSZ-hez is a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) az utazási kedvezmények megszűnése miatt - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Hegedűs Lajos

, a MEOSZ elnöke a lapnak elmondta, hogy az utazási kedvezmények megszűnése háromszázezer rokkantnyugdíjast érint, akiknek áprilistól 40-45 százalékkal kell többet fizetniük a bérletekért. Míg egy 62 éves nyugdíjas a havi 200 ezer forint nyugdíja mellett jogosult lesz az öregségi kedvezményre, egy 61 és fél éves rokkantnyugdíjas a 40 ezer forintjából csak a teljes árú bérletet veheti meg ezután. Hegedűs Lajos jelezte: az utazási kedvezmények az ország egyes városaiban már megszűntek, így a BKV egyfajta gesztust gyakorolt azzal, hogy áprilisig még biztosítja a nem öregségi nyugdíjasoknak a kedvezményes bérletek használatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.