Közélet

Benelux kezdeményezés Magyarország kapcsán

Benelux kezdeményezés Magyarország kapcsán

2012. január 17., kedd
Benelux kezdeményezés Magyarország kapcsán

A belga külügyminiszter bejelentette kedden, hogy a három Benelux-ország jelentést kér az Európai Bizottságtól (EB) Magyarország ügyében.

Didier Reynders

Brüsszelben újságíróknak elmondta: Belgium, Hollandia és Luxemburg azt javasolja, hogy az EB-jelentést vitassák meg az adott uniós szakminiszterek. Reynders nem zárta ki, hogy egy későbbi időpontban Magyarország ellen szankciókat rendelnek el a Lisszaboni Szerződés hetedik cikkelye alapján. "Mielőtt azonban szankciókról beszélünk, meg kell várnunk a bizottság jelentését" - mondta a belga liberális politikus. Ezt követően Budapestnek meg kell adni az állásfoglalás lehetőségét - fűzte hozzá. Az EB kedden Strasbourgban bejelentette, hogy az uniós jogszabályok megsértése miatt három kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.