Bulvár

Az ország nagy részén havazik, havas eső esik

Az ország nagy részén havazik, havas eső esik

2012. január 10., kedd
Az ország nagy részén havazik, havas eső esik

Az ország nagy részén havazik, havas eső vagy eső esik kedd reggel; a csapadékos időjárás nem lesz tartós, a hó csak a magasabb helyeken marad meg - mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-nek.

A meteorológus elmondta: az ország nyugati és északi területein, valamint a Duna-Tisza köze északi részein hull a hó, míg a Dunántúlon, illetve az Alföldön havas eső, eső és hó egyaránt előfordul. Jelentős mennyiség sem hóból, sem esőből nem várható, de néhány centiméternyi hótakaró - azokon a területeken, ahol fagypont alatti a hőmérséklet - kialakulhat. A fővárosban is többfelé van hószállingózás, havas eső; a külső városrészekben kevés hó meg is maradhat - tette hozzá. A felhőréteg a délutáni órákban északnyugat felől felszakadozik és a következő két napban már nem várható említésre méltó mennyiségű csapadék; az átlagosnál enyhébb idő lesz napsütéssel. Pénteken egy hidegfront miatt lehűlés várható, viszont jelentősebb mennyiségű hóra vagy esőre nem kell számítani - mondta a szakember. Délelőtt kilenc óra után Szegedre is megérkezett a hóesés, a fehér pelyheket szitáló eső kíséri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.