Közélet

Az MSZP a demokratikus erők összefogását sürgeti

Az MSZP a demokratikus erők összefogását sürgeti

2012. január 2., hétfő
Az MSZP a demokratikus erők összefogását sürgeti

Az MSZP szerint 2012 minden eddiginél rosszabb éve lesz a magyaroknak, ezért a párt minden támogatást megad azoknak a demokratáknak, akiknek "nem tetszik a rendszer" – hangzott el a szocialista párt vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Molnár Zsolt

, a párt országgyűlési képviselője szimbolikusnak nevezte, hogy az Alkotmány utca és a Kossuth Lajos tér sarkára hívták össze a sajtót, véleménye szerint ezek a fogalmak "láthatóan bántják a mai hatalmat". Az MSZP a közterület átnevezési lehetőségére utalva egy "Alaptörvény utca" táblát helyezett el a helyszínen. A szocialista politikus 2011-et az elszalasztott lehetőségek évének tartotta, az uniós elnökség, a gazdasági stabilitás megteremtése és a nemzeti konszenzus létrejötte kapcsán. Mint mondta, a kormány ehelyett a "múltba fordult", olyan alaptörvényt hozott létre, amely valójában "narancstörvény, egy egypárti diktátum". Szavai szerint ez a ’20-’30-as éveket idézi, amikor Magyarország király nélküli királyság volt, most pedig alkotmány nélküli köztársaság lett. Az MSZP parlamenti képviselője bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a civilek és a demokratikus pártok összefogásából létrejön egy olyan Magyarország, amelyet a következő választások után "újra Magyar Köztársaságnak fognak hívni ás újra lesz egy szabad alkotmánya". Horváth Csaba, a párt budapesti elnöke úgy vélekedett: a kormány kivezeti Magyarországot a demokrácia útjáról és "átvezeti egyfajta furcsa, központi akarat irányába". Álláspontja szerint az erőltetett tempó és a rossz gazdaságpolitika eredményeként Magyarország a csőd szélére került, a miniszterelnök pedig nem akar meghátrálni. A politikus kijelentette: az a feladata a demokratikus ellenzéknek, a civileknek és a társadalmi párbeszéd valamennyi demokratikus résztvevőjének, hogy helyreállítsa a demokráciát, amihez az MSZP minden segítséget és támogatást megad. A párt ismét a hétfői demonstráción való részvételre szólította az embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.