Gazdaság

Átalakulhat idén a PC-piac

Átalakulhat idén a PC-piac

2012. január 10., kedd
Átalakulhat idén a PC-piac

Az információtechnológia területén fordulatot hozhat a 2012-es esztendő, míg máshol a tavaly megindult trendek erősödhetnek fel - összegzi a Világgazdaság a piaci szakértők véleményét.

A lap keddi számában azt írja, hogy "a tabletpiac robbanhat, a felhőszolgáltatások szárnyra kaphatnak, a közösségi oldalak pedig tovább fejlődnek". A szakemberek előrejelzése szerint a laptop-értékesítés rohamosan visszaesik, s ezzel párhuzamosan a táblagépek iránti kereslet dinamikusan nő. Míg a tabletek eddig kiegészítő termékként jelentek meg, azaz többségében a PC mellé vásárolták, a jövőben helyettesítők lehetnek, s többen úgy vélik, hogy a vállalatok egy része is táblagépekre cserélheti notebookjait. Az idén induló folyamat eredményeként 2015-re minden második eladott számítógép tablet lehet. A laptop-piacot kizárólag az ultrabookok menthetik meg - olvasható a Világgazdaságban. A hagyományos készülékek iránt jelentősen csökkenhet a kereslet, ugyanakkor a könnyű, vékony, de erős gépek értékesítése felfuthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.