Közélet

Alapítványt hozott létre Körner Tamás, a BFZ leköszönő igazgatója

Alapítványt hozott létre Körner Tamás, a BFZ leköszönő igazgatója

2012. január 22., vasárnap
Alapítványt hozott létre Körner Tamás, a BFZ leköszönő igazgatója

A hagyományos januári németországi turnéját megelőző utolsó budapesti koncertje után, vasárnap ünnepélyesen elköszönt a Budapesti Fesztiválzenekar(BFZ) a nyugalomba vonuló Körner Tamástól. Nádler István festményét ajándékozta a Fesztiválzenekar Alapítvány az igazgatónak. Körner Tamás búcsúképp bejelentette: alapítványt hozott létre 10 millió forint értékben.

A Budapesti Fesztiválzenekarért elnevezésű alapítványból évenként felváltva a legjobb zenekari művészt vagy a zenekari stáb kitűnően dolgozó munkatársát ismerhetik el, a díjat az évad utolsó koncertjén kell átadni. A magyar kultúra napját koncerthallgatóként zárta

Szőcs Géza

, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, aki a búcsúztatáson Körner Tamást méltatva hangoztatta: ha a zene megfagyott építészet, a szinte megfoghatatlan kötőanyag, a hang mellett a BFZ "építményében" benne van a pénzügyi gondoskodás, a művészi kapcsolatok hálója. Ezek révén az együttesnek, amely a világ első tíz zenekarának egyike, olyan menedzser igazgatója volt, aki ugyanebbe a nemzetközi élvonalba tartozik szakterületén.

Bánffy Eszter

régész, a BFZ alapítói nevében azt hangsúlyozta, hogy

Körner Tamást

munkája során a kérlelhetetlen igényesség jellemezte, az igazgató a Budapesti Fesztiválzenekarnak nevezett páratlan kulturális sikernek a kulcsfigurájaként dolgozott.

Fischer Iván

zeneigazgató, karmester is azt emelte ki, hogy Körner munkája nélkül elképzelhetetlen lett volna az elmúlt húsz év.

Marschall Miklósnak

, a Fesztiválzenekar Alapítvány elnökének két szó jut eszébe az igazgató két évtizedéről: szakszerűség és szenvedély. Ács Ákos klarinétművész megjegyezte, a hazai koncerteken és turnék estjein egyaránt elsőként hangzott föl Körner Tamás felismerhető és lelkesítő tapsa, amelyre a muzsikusok ezután is számítanak. Az ünnepség végén az általa létrehozott alapítvány alapító okiratát Körner Tamás átnyújtotta az igazgatói poszton őt követő Stefan Englertnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.