Közélet

A költségvetési unióról értekeztek a visegrádi négyek

A költségvetési unióról értekeztek a visegrádi négyek

2012. január 30., hétfő
A költségvetési unióról értekeztek a visegrádi négyek

További módosításokra van szükség a költségvetési unióról szóló új európai szerződés szövegével kapcsolatban - így foglaltak állást a visegrádi négyek miniszterelnökei hétfői brüsszeli találkozójukon a magyar kormányfő szóvivőjének tájékoztatása szerint.

Szijjártó Péter

az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében tudatta: az Európai Tanács hétfői ülése előtt tárgyaltak a visegrádi országok (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) kormányfői, akik egyetértettek abban, hogy a költségvetési unióról szóló új európai szerződés szövegét illetően még további módosításokra és kiegészítésekre van szükség. A közép-európai miniszterelnökök elsősorban azt szeretnék elérni, hogy az euróövezethez később csatlakozó országok vezetői is részt vehessenek az eurózóna csúcstalálkozóin - ismertette a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.