Bulvár

25 határsértő Csongrád megyében

25 határsértő Csongrád megyében

2012. január 31., kedd
25 határsértő Csongrád megyében

A hideg, zord időjárás ellenére is tucatjával próbálkoznak a határsértők Magyarországra jutni - olvasható a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Tegnap a reggeli órákban egy nagyobb csoport nyomaira figyeltek fel az ásotthalmi polgárőrök a település külterületén, akik a rendőrökkel közösen terepkutatásba kezdtek. Ennek eredményeként 8 illegális migránst fogtak el. Közülük négyen Pakisztánból, hárman Egyiptomból érkeztek, míg egyikőjük afgán állampolgár volt. Az ásotthalmi polgárőrök segítségével az elmúlt néhány napban így már 19 határsértő került rendőrkézre, hiszen pénteken a 11 afgán elfogásában is közreműködtek. Az éjszakai órákban a stabil hőkamera jelzésére mentek a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a röszkei vasúthoz, ugyanis ott nyolcan a zöldhatár átlépését követően beszaladtak az erdőbe. Elfogásuk után derült ki, hogy valamennyien afgánok. Nem sokkal később Mórahalom külterületén fedezték fel 5 ember nyomait, akik amikor meglátták az egyenruhásokat, szétszaladtak. A rendőrök végül öt szíriai állampolgárt állítottak elő. Ugyancsak a stabil hőkamera jelezte, hogy Röszke külterületén egy szomáliai és két eritreai lépett illegálisan schengeni területre. A falu határában néhány perccel később egy magányos koszóvói határsértőt igazoltattak a rend őrei. Az elfogott 25 illegális migránsból négyen már nem először próbálkoztak, így velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.