Közélet

Februártól él a vöröskereszt adományvonala

Februártól él a vöröskereszt adományvonala

2012. január 30., hétfő
Februártól él a vöröskereszt adományvonala

Február 2. 00:00 órától él a 1359-es szám, a Magyar Vöröskereszt adományvonala, amely valamennyi hálózatból elérhető lesz. Az adományozók minden hívása vagy SMS küldése 250 forinttal segíti a Magyar Vöröskereszt aktuális segélyakcióját. A 1359-es szám bevezető kampányához ismert emberek csatlakoztak önkéntes alapon, a vonal végén ők „fogadják” majd az adományt jelentő hívásokat.

A hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, az Invitel és az UPC hálózatából is elérhető lesz a Magyar Vöröskereszt február 2-án startoló adományvonala. A 1359-et hívók, valamint a Telenor és a Vodafone hálózatából az ’ADOMANY’ szót SMS-ben elküldők 250 forinttal támogatják a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkáját. A szám köztudatba kerülését hét közismert ember segíti, ők önként vállalták, hogy „fogadják” majd a hívásokat.

Bényi Ildikó

műsorvezető, a Magyar Vöröskereszt jószolgálati nagykövete,

Ördög Nóra

műsorvezető,

Bochkor Gábor

rádiós műsorvezető,

Voga János

rádiós műsorvezető,

István Dániel

rádiós műsorvezető,

Lola

énekesnő és

Puskás Peti

énekes kölcsönzik hangjukat a 1359-nek. A Vöröskereszt hazai és nemzetközi gyakorlata azt mutatja, hogy az adományvonalak gyors és hatékony segítséget nyújtanak a humanitárius szervezetek munkájához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.