Sport

Labdarúgás: zöld-fehér mezt húzhat Batik Bence?

Labdarúgás: zöld-fehér mezt húzhat Batik Bence?

2011. december 5., hétfő
Labdarúgás: zöld-fehér mezt húzhat Batik Bence?

A Szeged 2011 csapatából szezon közben elküldött tehetséges középpályás, Batik Bence tárgyalásokat folytat az FTC csapatával, s több mint valószínű, hogy kék-fekete helyett – rövid kihagyás után – hamarosan zöld-fehér mezt húzhat magára.

Mint ismeretes a 18. életévét épphogy betöltő labdarúgót a sportigazgató,

Adem Kapic

menesztette – egy játékostársa és az edző,

Kolozsvári János

kíséretében – októberben. A hivatalos indoklás a játékosnak a szezon közben tett a klub egy 2014-ig szóló ajánlatot, melynek részleteiről nem tudtak megegyezni,

ezért felbontották a nyár végéig szóló szerződését és elküldték a csapattól

. Ahogy ilyenkor lenni szokott a városban szárnyra kaptak a találgatások arra vonatkozóan, hogy az ifjú labdarúgó hol folytatja pályafutását, hiszen egy szabadon, ingyen igazolható 18 éves NB II-es játékos bizony a legtöbb menedzser fantáziáját megmozgatja. Szóba került az MTK, Békéscsaba, Győr de még a Videoton neve is, végül több mint valószínű, hogy a Ferencváros lesz a befutó. A fiatal játékos már a tárgyalások nagy részén túl van, nemsokára aláírásra kerül a kontraktus. Az átigazolás folyamatáról

Batik Bencénél

érdeklődtünk.

Nevelőegyesületei is profitálhatnak Batik leszerződtetéséből

"Több csapat is érdeklődött irántam. Tárgyaltam a Győrrel, az MTK-nál és a Fradinál edzettem is, előbbi csapat is komolyan számolt volna velem, de az öt éves szerződési időt soknak találtam. Hívott még a Videoton, a Paks és az Orosháza is. Jelenlegi állás szerint az FTC ajánlata a legbiztosabb, itt egy két és fél éves megállapodás jöhet szóba, de nincs még végleges döntés, csütörtökön részt veszek egy orvosi vizsgálaton, azután többet tudok majd mondani" – nyilatkozta portálunknak Batik Bence, aki leszögezte azt is, hogy nem egészen ingyen igazolható ő, ahogy azt fenn leírtuk, hiszen lévén, hogy első profi szerződéséről van szó, a korábbi nevelőegyesületei összesen közel négymillió forintot kaphatnak utána – a közös szerződésbontásban rögzített feltételek miatt a Szeged 2011 csapat nem részesül nevelési díjból – így korábbi klubjai közül a Fradi a Tisza Volán SC Szegednek, a szombathelyi Illés Akadémiának és a HFC-nek fizethet majd átigazolási díjat, ha összejön a szerződés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.