Közélet

Vásárhelyen nem akarnak felmondani az orvosok

Vásárhelyen nem akarnak felmondani az orvosok

2011. december 23., péntek
Vásárhelyen nem akarnak felmondani az orvosok

Hódmezővásárhelyen egyetlen orvos vagy orvosjelölt sem jelezte, hogy letétbe helyezte volna a felmondását - közölte a helyi Erzsébet Kórház főigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

Kallai Árpád

kifejtette: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) felkérésére végeztek önkéntes felmérést arról, hány orvos helyezte letétbe a felmondását, de kollégái közül senki nem jelezte ezt neki. A főigazgató azt mondta, ezzel a város lakói nyugodtak lehetnek a tekintetben, hogy a következő időszakban is megfelelő orvosi ellátásban részesülnek majd. Közlése szerint jelenleg valamivel több mint száz orvos és szakorvos jelölt dolgozik az intézményben. Hozzátette: talán az elmúlt évben elindult fejlesztések és a munkakörülmények javulása is közrejátszottak abban, hogy a dolgozók nem csatlakoztak a Rezidens Szövetség országos kampányához, ezzel biztosítva a maximális ellátást a településen. "Azt azonban nem lehet tagadni, hogy az egészségügyben vannak problémák, de ez egy hosszú folyamat eredménye, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani” - tette hozzá Kallai Árpád. A sajtótájékoztatón

Havasi Katalin

fideszes önkormányzati képviselő felidézte: az országban példátlan módon 2007-ben tizenötezer hódmezővásárhelyi vonult ki az utcára, hogy a város kórházát megvédje a bezárástól. "Most a kórház orvosainak tartozunk köszönettel, mert ők álltak ki mindannyian a hódmezővásárhelyiekért” - mondta a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.