Gazdaság

Továbbra is leminősítve az OTP

Továbbra is leminősítve az OTP

2011. december 19., hétfő
Továbbra is leminősítve az OTP

A Moody’s hitelminősítő intézet lezárta az október 4-én leminősítést valószínűsítő figyelő listára vett, OTP Bankra és OTP Jelzálogbankra vonatkozó hitelminősítések felülvizsgálatát és azokat a november 25-i döntésének megfelelően változatlanul megerősítette - tette közzé a OTP Bank hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Ennek értelmében az OTP Bank Nyrt. deviza szenior adósság besorolása „Ba1”, a deviza alárendelt adósság besorolása (Lower Tier2) „Ba2”, míg a deviza alárendelt (Upper Tier2) adósság minősítése „Ba3 (hyb)”. A forint- és devizabetét minősítések „Ba1/Not-Prime” és „Ba2/Not-Prime”, utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság „D+” pénzügyi erő besorolása nem változott. A minősítői besorolás a bank euro-övezeti válsággal szembeni relatív ellenálló képességét és a nemzetközi diverzifikáció előnyeit tükrözi. A Moody's szintén megerősítette az OTP Jelzálogbank Nyrt. „Ba1/Not-Prime”-ra és „Ba2/Not-Prime” forint- és devizabetét minősítéseit, mely utóbbi az ország minősítéséből adódó plafonnak megfelelő szintű. A társaság „D+” pénzügyi erő besorolása nem változott. Az összes minősítés kilátása negatív - olvasható a tájékoztatóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.