Kultúra

Tömörkény-díjat kapott Dömötör Mihály + FOTÓK

Tömörkény-díjat kapott Dömötör Mihály + FOTÓK

2011. december 16., péntek
Tömörkény-díjat kapott Dömötör Mihály + FOTÓK

Dömötör Mihályt, a Móra Ferenc Múzeum fotográfusát tüntették ki Tömörkény-díjjal idén. A múzeum munkatársainak járó elismerést pénteken, ünnepélyes keretek között adta át Fogas Ottó igazgató.

Az 1994-ben alapított díjjal minden évben a múzeum egyik munkatársát jutalmazzák az adott esztendőben végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért. Az országosan jegyzett díjról a közintézmény alkalmazottai és a megyei múzeumigazgató közösen döntenek. "Méltán és megérdemelten dolgozik nálunk immár három évtizede, és ki merem jelenteni, hogy az ország egyik legjobb tárgyfotósa ő" - írta körül

Fogas Ottó

, a a Móra Ferenc Múzeum igazgatója a kitüntetést kapott

Dömötör Mihályt

. A harminc éve múzeumfotózással foglalkozó művészt meglepetten, kamerájával a kezében érte a hír, hiszen ő maga is fényképezni jött az eseményre. "Már egy éve nyugdíjba vonultam, de rendszeresen visszajárok ide. Úgy dolgoztam, mint a rosszlányok: harminc évig fizetésért, és egy éve szerelemből" - mondta a díj átvétele után Dömötör Mihály, aki azt is kiemelte: ezt a munkát csak megszállottsággal, fanatikusan lehet csinálni. "Már a pályám kezdetén a múzeumfotózással szerettem volna foglalkozni. A mesterem,

Nagygyörgy Sándor

meg is kérdezte tőlem: lámpatologató akarsz lenni? Hát, végül ez lettem, ez lett az életem" - tette hozzá a fotóművész meghatottan.

Dömötör Mihállyal készült interjúnkat hamarosan olvashatják portálunkon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.