Egyetem

Több mint 6400-an jelentkeztek a keresztféléves képzésekre

Több mint 6400-an jelentkeztek a keresztféléves képzésekre

2011. december 18., vasárnap
Több mint 6400-an jelentkeztek a keresztféléves képzésekre

Több mint 6400 jelentkező összesen csaknem 15 ezer érvényes felsőoktatási felvételi kérelmet adott be a jövő év februárjában induló keresztféléves képzésekre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a jelentkezők túlnyomó többsége mesterképzésre adott be kérelmet, ez biztosítja annak a lehetőségét, hogy aki 2012 januárjában fejezi be az alapképzést, az azonnal folytathassa a tanulmányait - ha akarja - mesterszinten. Jelenleg a beérkezett jelentkezési lapok és dokumentumok feldolgozása folyik - tudatták. Amennyiben a felsőoktatási intézmény felvételi vizsgát tart, ezt december végén, január első felében bonyolítják le. A felvételi ponthatárokat a keresztféléves felvételi eljárásban várhatóan 2012. január 24-én állapítják meg. Akit akkor besorolnak, az február elején megkezdheti a tanulmányait - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.