Közélet

Szatmári Imre a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője + FOTÓK

Szatmári Imre a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője + FOTÓK

2011. december 14., szerda
Szatmári Imre a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője + FOTÓK

Szatmári Imre irányítja csütörtöktől a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője szerdán Szegeden. A megyei igazgatóság eddigi vezetője, Huszár Tibor ezredes igazgatóhelyettesként folytatja a munkát.

Bakondi György

elmondta: a korábbi Bács-Kiskun megyei igazgató,

Szatmári Imre

alezredes tapasztalt, felkészült, széles körű ismeretekkel, védekezési, rendkívüli helyzeti tapasztalattal rendelkező vezető. Az átalakuló védekezési rendszerben az ő rutinja jelentős segítséget nyújt abban, hogy a Csongrád megyében jelentkező veszélyhelyzetek kezelése megfelelően történjen - tette hozzá. Az új igazgató az áthelyezés kapcsán az MTI-nek elmondta: szerencsés helyzetben van, eddig ugyanis a szomszédos megyében dolgozott, így ismeri a Csongrád megyei viszonyokat. A két megye eddig is számtalan alkalommal együttműködött, közös feladataik voltak és vannak, így a vízkormányzás, a belvíz kérdésében, vagy a kiterjedt erdők védelmében. "Azt kell, hogy mondjam, elismerésre méltó az a munka, ami eddig zajlott Csongrád megyében (...), az itt lévő vezetői állományban teljes mértékig megbízom".

A rendszer országos átalakulása miatt emellett újszerű feladatok várnak a megyei katasztrófavédelemre - hangsúlyozta Szatmári Imre. Elsősorban az iparbiztonsághoz kapcsolódó feladatok azok, amelyek sok munkát adnak majd. Bár a térségben a nehézipar nem nagyon honosodott meg, több olyan cég is van, amelyek veszélyes anyagot tárolnak, használnak, vagy szállítanak időnként. Az érintett cégek szakmai vezetőivel együttműködve szeretné az iparbiztonsághoz kapcsolódó feladatot ellátni – tette hozzá. A következő nagy területként a védelmi igazgatás működtetését említette. Ehhez kapcsolódik a polgári védelmi rendszer, amelyben az önkéntességet próbálják erősíteni - mondta Szatmári Imre, hangsúlyozva: Csongrád megye jó helyzetben van, kiterjedt az önkéntesekkel való kapcsolatrendszere. Emellett a tűzvédelmi rendszer átalakítása is nagy feladat lesz, és a gazdálkodás is jelentősen átalakul azzal, hogy a tűzoltóságok irányítása átkerül a katasztrófavédelemhez. "Itt elsődleges feladatom a költséghatékony és biztos működés garantálása" - fogalmazott az új igazgató, aki emellett létszámnövekedést is ígért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.