Sport

Spanyol válogatott lesz-e Nagy László?

Spanyol válogatott lesz-e Nagy László?

2011. december 21., szerda
Spanyol válogatott lesz-e Nagy László?

Nagy László az MTI-nek cáfolta, hogy lenne olyan határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a spanyol kézilabda-válogatottban.

"Amikor eljön a pillanat, meghozom azt a döntést, amit meg kell hoznom. De ennél többet most nem akarok beszélni erről, csak annyit mondok, hogy van egy záros határidő" - idézte a Barcelona játékosát az EFE spanyol hírügynökség, ezt azonban szerdán cáfolta

Nagy

. "Valóban beszéltem az EFE újságírójával, ám határidőről szó sem volt köztünk, mert nincs is semmilyen határidő. Talán az újságíró ezt szűrte le abból, amit beszéltünk, de ez tévedés - nyilatkozta az MTI-nek Nagy László. - Ugyanúgy, ahogy eddig is, nem kívánok ezzel a témával különösebben foglalkozni. Fontos kupameccs előtt állok csapatommal, s arra koncentrálok." A 30 éves Nagy - akit a handball-planet nemzetközi kézilabdás szakoldal idén a világ legjobb kézilabdázójának választott - tíz éve Spanyolországban él, így ha akarja, felveheti a spanyol állampolgárságot, és - írta az EFE - a londoni olimpián ott lehet a spanyol válogatott tagjaként. Nagy a magyar nemzeti csapatban két és fél éve nem szerepelt, s megerősítette - fűzte hozzá a spanyol hírügynökség -, hogy a januári Európa-bajnokságon sem vesz részt a magyar válogatottal. "Pályafutásom egyik legjobb szakasza a mostani, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vagyok" - idézte az írás a balkezes játékost, kiemelve, hogy Nagy az egyetlen a Barcelonában, aki ebben az idényben a csapat valamennyi mérkőzésén pályára lépett. Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni. Az együttes korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a 2011. januári világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. A csapat aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban. A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.