Gazdaság

Már elvitte a termést az aszály

Már elvitte a termést az aszály

2011. december 23., péntek
Már elvitte a termést az aszály

Áfaemelés nélkül is 10 százalékos drágulással számolnak jövőre a termelők, ám ez mégsem mozgatta meg az idei piacot - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

A lap azt közölte: a kétszázalékos áfaemelés nem jelent akkora tételt, hogy nagyobb mértékű készletezésre vagy jelentősebb alapanyag-rendelések leadására ösztönözze a gazdákat. Hozzátették: pedig az aszály miatt jövőre nemhogy bő termés nem várható, a megfelelő árualap is kérdésessé válik. A lap

Horváth Gáborra

, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkárára hivatkozva azt írta: a termelők csak abban bízhatnak, hogy megtorpan a világpiaci árak mérséklődése, illetve hogy a környező országokban sem lesznek jobbak a terméskilátások. A termelők ezért egyelőre kivárnak a jövő évi vetőmagrendelésekkel addig, amíg nem látszik, tavasszal mire számíthatnak, hol kell esetleg más kultúrával újravetniük - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.