Közélet

Lóháton a gazdátlan állatokért + FOTÓK

Lóháton a gazdátlan állatokért + FOTÓK

2011. december 22., csütörtök
Lóháton a gazdátlan állatokért + FOTÓK

Lovasok vették be a Dugonics teret csütörtök kora délután. Az Újszentiváni Happyriders Lovasiskola növendékei az Orpheus Állatvédő Egyesülettel karöltve hívták fel a figyelmet az utcára került állatok megsegítésére.

Lovas menet indult el csütörtök délelőtt Újszentivánról a Dugonics tér irányába. Egykori lovas mivoltunkhoz híven nyeregben érkeztek meg Szeged belvárosába azzal a céllal, hogy az Orpheus Állatvédő Egyesületet népszerűsítsék.

A rektori hivatal előtt felállított faházikóban

az állatvédelmi szervezet az utcára került kutyák és macskák hazajuttatásáért, örökbe adásáért kampányol.

Kutyakarácsony

nevű kampányukkal az ünnepekig várnak adományokat: etetőtálat, pokrócot, állateledelt, mindent, ami a négylábúak életét segítheti.

Lóbarátok

"A Happyriders Lovasiskola tanítványai öt kilogramm kutyatáp ellenében vehettek részt a túrán, és lovagolhattak be Újszentivánról a Dugonics térre. Néhányan a saját lovaikkal érkeztek, a többiek pedig az iskola lovaira ültek fel. Bőséges adománnyal jöttünk, ezzel szerettünk volna segíteni a gazdátlan állatok gondozásában" - mondta

Solymosi Annamária

, a Happyriders Lovasiskola vezetője. Az útnak tíz lovas vágott neki - gyerekek és felnőttek vegyesen, egy kislány pónilovon érkezett a Rektori Hivatal elé. "Egy szórólapon láttam meg az Orpheus állatmenhely hirdetését, és úgy gondoltam, hogy segíthetnénk egymásnak: hiszen aki a lovat szereti, az bizonyára a többi állatért is felelősséget érez. A lovasiskolában sem csak a lovaglás technikáját tanulják meg a növendékek, hanem egyben a felelős állattartásra, az állatok tiszteletére is szeretném őket megtanítani" - árulta el Solymosi Annamária.

"Nagyon sokan felelőtlenül vesznek magukhoz állatokat, emiatt az utcákon is sok a kóborló kutya, macska. A Happyriders Lovasiskola jelentkezett hozzánk, hogy szeretne segíteni a Kutyakarácsony nevű ünnepi akciónkban. Nagy volt az érdeklődés a program iránt, még Bajáról is érkeztek adományozók, akik egy kutyust is örökbe fogadnának" - nyilatkozta az akcióról Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. "Célunk, hogy ha lehet akkor csökkentsük az utcára került állatok számát, hiszen sajnos mindig sok a bajba jutott kis kedvenc. Az állatvédő egyesület szerint a legjobb kóbor állat az, amelyik meg sem született, a megelőzés egy kardinális része a probléma kezelésének. Sok segítséget kaptunk ezzel az akciónkkal, több zsák ruha, lábasok, közel 200 kiló kutyatáp gyűlt össze" - árulta el az állatvédő egyesület elnöke. A lovasok nagy sikert arattak a forgalmas Dugonics tér járókelői körében: a gyerekek megsimogatták, almával etették a szelíd jószágokat. Körülbelül egy órát töltöttek a lovasiskola növendékei a szökőkút előtt sétálgatva, majd nyeregbe pattantak, hogy visszatérjenek a rancsra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.